47. szám 2019.11.11.

Egyesületünk hírei

 
1. Jubileumi rendezvény
Kedves tagjaink, pártolóink! Tisztelettel és szeretettel meghívjuk Egyesületünk „JUBILEUMI RENDEZVÉNYÉRE”, amely 50+15 éves.
Időpont: 2019. november 14. Csütörtök, 09.00-13.00 óra.
Helyszín: Megyei Könyvtár, Békéscsaba, Kiss Ernő u. 3.

 

2. November 14-én Egyesületünk irodája zárva lesz
Egyesületünk alkalmazottai részt vesznek a „JUBILEUMI RENDEZVÉNY”-en, megértésüket köszönjük!
Helyszín: Megyei Könyvtár, Békéscsaba, Kiss Ernő u. 3.

 

3. Hogyan nyílt ki a világ vakvezető kutyával
Sorstársunk Virág Ida egy közvetlen beszélgetésre várja az érdeklődőket, ahol bemutatja mindennapjaikat Nikitával a vakvezető kutyával.
Időpont: 2019. 11. 18-án (hétfő) 10:30-tól 12:30-ig
Helyszín: Egyesületünk székháza, Békéscsaba, Luther u. 13/A (Szív utca felőli bejárat)

 

4. Távszem tapasztalatcserélő tájékoztató
Örömmel vesszük, ha a rendezvényre minél több Távszem felhasználó egyesületi tag ellátogat, és ott felteszi kérdéseit vagy visszajelzéseket ad a programmal kapcsolatban.
Időpont: 2019. 11. 18-án (hétfő) 13:00-tól
Helyszín: Egyesületünk székháza, Békéscsaba, Luther u. 13/A (Szív utca felőli bejárat)

 

5. Orosházi Körzeti Csoport klubfoglalkozása
Témája: Adventi készülődés
Időpont: 2019.11.19. Kedd 09.00 óra
Helyszín: Orosháza, Városi Könyvtár, Kossuth u. 3.

 

6. Módosult a helyszíne Roska Botond előadásának
Kedves Tagjaink, Érdeklődők!
Módosult az indulás időpontja!
Tervezett indulás: Békéscsabai Vasútállomás 2019. november 19. 09:19-es vonattal Budapest Keleti pályaudvarig. Utazáshoz a jegyeket mindenki saját magának vásárolja!

Tájékoztatjuk önöket arról, hogy a professzor úr november 19-i előadására olyan nagy az érdeklődés, hogy nem férünk el az MVGYOSZ  székházában, ezért külső helyszínt kellett keresnünk. A helyszín keresése során figyelemmel voltunk arra, hogy a 700 fős közönséget le tudjuk ültetni, illetve arra, hogy minél könnyebben megközelíthető legyen az épület. Így esett a választás a Lurdy Konferencia-és Rendezvényközpontra (1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14.) A Lurdy Ház a Könyves Kálmán krt. és a Mester utca találkozásánál, az 1-es villamos vonalán található, így azoknak is könnyen megközelíthető, akik Kelenföldre érkeznek, hiszen az 1-es villamos onnan indul. A Nyugati pályaudvarra érkezők esetében pedig Zugló vasútállomásnál kell átszállni az 1-es villamosra. A Keletibe érkezők pedig az 5-ös, 7E-es, 8E-s, 112-es busszal el tudnak menni Zugló Vasútállomásig és ott át tudnak szállni az 1-es villamosra. A villamosról a Mester utca, Könyves Kálmán Krt. megállónál kell leszállni. Az 1-es  megállójában és az épület előtt munkatársaink segítik a tájékozódást, és az előadás helyszínének megtalálását.

Azoknak pedig, akik autóval érkeznek, a Lurdy Ház felszíni parkolójában 3 órára ingyenes a parkolás.

Kérünk minden érdeklődőt, aki leadta a jelentkezését, de még sem tud eljönni az előadásra, hogy ezt jelezze a szervezes@mvgyosz.hu e-mail címen, mert sokan várnak a felszabaduló helyekre.

A 700 fős terem bérlését a személyi jövedelem adó 1%-ából felajánlott összegből finanszírozzuk.

Tovább a részletekhez

 

7. Kihelyezett ügyfélfogadás Gyulán
Időpont: 2019.11.20. Szerda 8-11 óráig.
Helyszín: Gyula, Erkel Ferenc Művelődési Központ, Béke Sgt. 35 sz. 102 terem.

Egyesületi munkatárs: Sándorné Kovács Jolán, elérhetőség ügyfélfogadási időben
30/214-31-29.

 

8. Tagdíjbefizetés 2020. évre
Kedves tagjaink! 2020 évi tagdíjakat, pártolói díjakat az alábbi helyeken lehet befizetni.
- Egyesületünk irodájában, Békéscsaba Luther u.13/a, ügyfélfogadási napokon: hétfőtől-csütörtökig 8-14 óráig.
- Helyi klubfoglalkozásokon.
- Kihelyezett ügyfélfogadási napokon. Orosházán, minden hónap második keddjén 9-12 óráig a Városi Könyvtárban, Kossuth u. 3 sz.
- Gyulán, minden hónap harmadik szerdáján 8-11óráig az Erkel Ferenc Művelődési Központ, Béke sgt. 35 sz. 102 termében.
- Postai úton, levél faladásban. 
 
 

9. Sajtótermékek előfizetése 2020. évre
- Vakok Világa sík 4620 Ft
- Vakok Világa Braille 4095 Ft
- Vakok Világa elektronikus 1890 Ft
- Vakok Világa hangos (mp3) 1890 Ft
- RTV Braille 6285 Ft
Kérjük előfizetési igényét szíveskedjen leadni, a megadott előfizetési díjjal együtt, 2019. november 25-ig, Egyesületünk irodájában, vagy a Körzeti Csoportvezetőknél.

 


MVGYOSZ hírei

 
10. Akik a távolból helyettünk látnak – Bemutatkoznak a Távszem operátorok
„Korábban teljesen más területen, a kulturális szférában dolgoztam. Ugyanakkor múzeumi munkám során többször tartottunk a kollégáimmal speciális tárlatvezetést, illetve főleg hallásra és tapintásra épülő múzeumpedagógiai foglalkozásokat gyengénlátók számára. Emellett édesanyám szemész, az ő munkáját és elhivatottságát látva már egészen kicsi koromban megérthettem, hogy a vizualitás teljes vagy részleges hiánya mennyi nehézséget okozhat a mindennapok során a vak és gyengénlátó emberek számára. Így amikor teljesen véletlenül megláttam az operátori álláslehetőséget egy állásportálon, nagyon felkeltette az érdeklődésemet ez a számomra alapvetően új feladatot jelentő munka. Kicsit tartottam is tőle, mennyi esélyem lehet viszonylag tapasztalatlanként ezen a területen, mégis úgy éreztem, érdemes megpróbálni, jelentkeztem, és nagyon örülök, hogy így tettem! Nagyon jó érzés olyasmivel foglalkozni nap mint nap, amivel mások mindennapi életét megkönnyíthetem.

Számomra talán az MVGYOSZ csepeli Vakvezetőkutya-kiképző Központjába tett látogatásunk volt a legemlékezetesebb, ahol belepillanthattunk abba a folyamatba, melynek során ezek a kutyák olyan csodálatos segítőtársakká tudnak válni. Nagyon megérintett, el is gondolkodtam rajta, hogy a jövőben esetleg jelentkezzek önkéntes kölyöknevelőnek.”

Tovább a beszélgetésre 

 

11. Év végi akció a segédeszközboltban
2019. november 4. és 2019. november 22. között a készlet erejéig 5% kedvezmény minden termékre az MVGYOSZ segédeszközboltjában!

Telefonon történő megrendelés vagy a termék lefoglalása nem lehetséges!

Nyitva tartás: kedd 10-18 óra, csütörtök 9-17 óra, péntek 8.30-12.30 óra.

Koczkásné Tóth Csilla
szolgáltatásvezető

 


MVGYOSZ partnerszervezeteinek hírei

 

12. Megjelent a JAWS for Windows, a ZoomText és a Fusion 2020
Örömmel jelentjük be, hogy elérhetővé vált a JAWS, a ZoomText és a kettőt egyesítő Fusion szoftverek új, 2020-as főverziója. Mindhárom program teljes körű magyar nyelvi támogatással bír és másfél havonta fog frissítéseket kapni, ahogyan azt a 2019-es szoftver verzióknál már megszokhatták a felhasználók.

Az új telepítőkészletek az INFOALAP honlapján érhetők el.

Azon felhasználóinknak, akik az ország licenc program keretében egyetemes hitelesítő kódot kértek, nem szükséges új licencet igényelniük, mert az a meghosszabbított egyéves periódusa alatt megjelenő valamennyi támogatott szoftver verziófrissítését hitelesíti. Akik azonban még nem vették igénybe az ingyenes licencet, éljenek ezzel a lehetőséggel, és egy egyszerű webes űrlap kitöltésével igényeljék a használni kívánt szoftverhez a hitelesítési kódot az ország licenc weboldalán: http://akadalymentes.magyarorszag.hu

Kérjük, hogy kérdéseikkel és észrevételeikkel forduljanak bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz.

Tovább a részletekhez

2020 Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesülete - Készítette: PixelRain.hu