Napi hírek - 2020.05.13.

1. Rászabadultak a magyarok, 15 ezren jelentkeztek egy nap alatt az ingyenes állami informatikai tanfolyamra
A meghirdetése óta eltelt kevesebb mint egy nap alatt mintegy 15 ezren jelentkeztek a gazdaságvédelmi akciótervhez kapcsolódó újratervezés programban elindult ingyenes, 8 hetes informatikai online oktatásra – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára kedd este az M1-en.
Tovább

 2. Átalakult a Google Térkép egyik leghasznosabb funkciója
A mindennapjaink részét képező Google Térkép nem véletlenül vált annyira elterjedtté az évek során, hiszen egy rendkívül sokoldalú szolgáltatásról van szó, ami számos funkcióval segíti a felhasználók közlekedését. Az egyik ilyen a tartózkodási hely valós idejű megosztása más felhasználókkal, aminek köszönhetően a két fél könnyebben eljuthat egymáshoz.
Tovább

 3. 100-nál is több hibajavítás jött Windows-ra
A Microsoft tegnap kiadta szokásos havi foltcsomagját, ami azonban ezúttal a megszokottnál jóval nagyobbra sikeredett. A cég ugyanis száznál is több különböző sebezhetőséget zárt le a Windows Update-en keresztül, amik között ráadásul több, mint egy tucat kritikus hiba is volt.
Tovább

 4. Már a magyarok is használhatják a Google ingyenes videócset appját
Már Magyarországon is díjmentesen elérhető a Google Meet videókonferencia-szolgáltatás. A meet.google.com oldalon keresztül bárki indíthat vagy csatlakozhat magas színvonalú és biztonságos videótalálkozókhoz. A felhasználónak mindössze egy Google-fiókra van szüksége ahhoz, hogy pár kattintással akár 100 fős online meetingeket készítsen.
Tovább

 5. Már most figyelni kell a parlagfűre
A parlagfű-borítottságot illetően a korábbiakkal ellentétben idén már bármikor ellenőrizhet és bírságolhat a hatóság. Földesi István, a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara megyei titkára kiemelte, azt kell megelőzni, hogy zöldbimbós legyen a növény, mert aztán pár napon belül kivirágzik.
Tovább

 6. Május 31-ig lehet felhasználni a tavalyról megmaradt rezsiutalványokat.
A 2019 őszén elküldött utalványokat a nyugdíjasok már csak a postán tudják beváltani - mondta Fónagy János, a nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár szerdán a köztévében az MTI szerint.
Tovább

 

2020 Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesülete - Készítette: PixelRain.hu