Napi hírek - 2020.05.14.

1. Együtt a jövőnkért online – A digitális oktatás és az érettségik tapasztalatai
A koronavírus-járványra tekintettel az Együtt a jövőnkért című, látássérült diákok oktatásával kapcsolatos találkozóinkat is áthelyeztük a virtuális térbe. A téma ezúttal a digitális munkarend és az érettségi vizsgák tapasztalatai a látássérült diákok szemszögéből.
Tovább

 


 

2. Változás jön a gáz- és villanyszámla befizetésénél
Új, "innovatív" fizetési megoldást kínál ügyfeleinek a Nemzeti Közművek (NKM), már nem csak bankszámlaszámra, hanem az újonnan bevezetett másodlagos azonosítókra, vagyis a gazszamla@nemzetikozmuvek.hu és villanyszamla@nemzetikozmuvek.hu e-mail címekre is indíthatják az ügyfelek az utalást
Tovább

 


 

3. Egy jól képzett vakvezetőkutya nem csak az idegen kutyákat hagyja figyelmen kívül munka közben, hanem minden más zavaró tényezőt is.
A "kiképző" ezúttal Robin, az újzélandi vörös nyúl, a "tanuló" pedig Morris, a csokibarna labrador, aki láthatóan kitűnőre vizsgázott az alábbi tételből:
Hogyan ne érdekeljen egy tanuló vakvezető kutyát egy nyuszi?
1. lépés: - Vegyük észre.
2. lépés: - Mutassunk közömbösséget.
3. lépés: - Ne érdekeljen.
4. lépés: - Aludjunk el mellette.
Morris kiképzője Szilágyi Melinda.

 


 

4. Akciócsoport-vezető: a lazítások idején különösen fontos a maszkviselés
Magyarországon az időben meghozott jó döntések, valamint a lakosság fegyelmezett viselkedése ténylegesen segítették, hogy a járvány egy alacsony szinten maradjon. A Pécsi Tudományegyetem elemzéseiből is az derül ki, több gócponton több lokális terhelés indult meg, amelyek azonban nem tudtak szétterjedni és „összeérni.”
Tovább

 


 

5. Nagyot drágult az Európán kívüli postai küldemények szállítása
Lassult és jelentősen drágult az Európán kívüli postai küldemények szállítása a koronavírus-járvány miatt - mondta Panulin Ildikó, a Magyar Posta Zrt. szóvivője csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában az MTI szerint.
Tovább

 


 

6. Merkely: Ősszel újabb kihívással kell szembenézni
Addig azonban biztosan nem lesz nagy koronavírus-járvány – mondta a Semmelweis Egyetem rektora.
Tovább

 7. Mennyi megváltozott munkaképességű ember van az országban?
Mire képesek? Mennyire megbízható munkaerő? A film az Érték Vagy! konferenciára készült, amely a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásról szól.
Tovább

 

2020 Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesülete - Készítette: PixelRain.hu