Napi hírek - 2020.05.18.

1. Békésen változik a polgármesteri hivatal ügyfélfogadási rendje
Május 18-ától a békési polgármesteri hivatal az általános ügyfélfogadási rend szerint tart személyes ügyfélfogadást, és az ügyintézési időben bejelentkezés nélkül is fogadja az ügyfeleket.
Tovább

 


 

2. Már csak két nap van hátra a személyi jövedelemadó (szja) bevallásának határidejéig

Május 20-án éjfélig lehet átnézni, elfogadni, módosítani és kiegészíteni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által készített szja-bevallási tervezetet, amit legegyszerűbben az ügyfélkapuval rendelkezők tehetnek meg az adóhivatal honlapjáról elérhető webes felületen - közölte a NAV

Kérjük, hogy adója 1%-val támogassa Egyesületünket, hogy mi is segíthessük sorstársainkat:
- mindennapi élethelyzetük, szabadidő eltöltésük javításában,
- kulturális rendezvényeken való részvételben,
- segédeszköz vásárlásához szükséges anyagi támogatásban,
- Egyesületünk működési feltételeinek javításával magasabb szintű szolgáltatás biztosításában.
Amennyiben az Ügyfélkapun keresztül a NAV készíti el az adóbevallását, elfogadás előtt kérjük, ne felejtse el bejelölni kedvezményezettnek a Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesületét. Köszönjük!
Adószám: 18388965-2-04

 


 

3. Mi az adóvisszatérítés? Mekkora összeg kapható, és hogyan lehet igényelni?
Szerencsére egyre többen igénylik vissza a befizetéseik után jogosan járó adókedvezményt. Azonban még mindig vannak, akik elfelejtik, vagy egyszerűen nem tudják, hogyan kell – pedig hosszú távon jelentős plusz pénzt jelenthet. Cikkünkkel az utóbbiaknak szeretnénk segítséget nyújtani, hiszen egy egyébként néhány perc alatt elvégezhető műveletről van szó.
Tovább

 4. Dr. Gombás Judit és Dr. Csákvári Judit, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar munkatársai szeretnénk a segítségét kérni. 
A COVID-19 járvány, és az azzal összefüggő országos kijárási korlátozás nem csekély változást hozott a hazai lakosság életében. Joggal feltételezhetjük, hogy a jelentősen megváltozott életkörülmények folytán a látássérült személyek új kihívásokkal és nehézségekkel szembesülnek, amelyek megoldására új pszichés és praktikus megküzdési stratégiákkal kell reagálniuk.
Kérjük, hogy ha ön látássérült (vak, aliglátó, gyengénlátó), valamint elmúlt 18 éves, töltse ki a kérdőívet, ezzel segítve az adatgyűjtést!
Tovább a kérdőívre

 

2020 Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesülete - Készítette: PixelRain.hu