Napi hírek - 2020.05.21.

1. Figyelem, éjfélig meghosszabbította a NAV az szja-bevallások leadási határidejét
Éjfélig meghosszabbította a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az szja-bevallás és az 1+1 százalékos rendelkezés határidejét – adta hírül az adóhatóság honlapján és Facebook-oldalán is.
Ez azt jelenti, hogy még csütörtök éjfélig megtekinthetők, módosíthatók, jóváhagyhatók az szja-bevallási tervezetek a NAV eSZJA-rendszerében. A határidő meghosszabbítását a tegnap éjszakai bizonytalan működés indokolja.
A NAV a hosszabbításal igyekszik biztosítani, hogy mindenki hozzáférjen a számára készült bevallási tervezethez, és valamennyi rendelkezni kívánó adózó támogathassa az általa kiválasztott civil szervezetet, technikai számos vallási közösséget, illetve a Nemzeti Tehetség Programot.
Azt írták még, hogy az eSZJA-rendszer csütörtöki újranyitásának időpontjáról közleményben értesítik az adózókat. Kielnckor a Facebook-bejegyzések szerint még nem ment a rendszer, mi fél tíz előtt kicsivel kipróbáltuk, nekünk működött.

 2. A járványra hivatkoznak az adathalász levelek
Hullámokban újra és újra, gyakran érkeznek az internetes felületekre a koronavírus-járvánnyal vagy annak hatásaival kapcsolatos adathalász levelek, hirdetésnek álcázott megkeresések.
Tovább

 3. Ideiglenes járványügyi menetrendek lépnek életbe nyáron
A korlátozások feloldása, a védekezés új szakasza lehetővé teszi a vonat- és buszközlekedés újjászervezését és fokozatos újraindítását, írja közleményében az Innovációs és Technológiai Minisztérium.
Tovább

 4. Körültekintően, szigorú feltételek mellett végezhetik munkájukat a fogorvosok
A koronavírussal kapcsolatban kialakult rendkívüli helyzet a fogorvosok számára is számos új helyzetet eredményezett. Dr. Lehoczky Tamás, fogorvost kérdeztük meg arról, hogyan telt az elmúlt két hónap a fogászatban dolgozók számára, valamint, hogy milyen szabályok érvényesek rájuk és a betegekre.
Tovább

 

2020 Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesülete - Készítette: PixelRain.hu