Napi hírek - 2020.05.22.

1. Új online digitális kompetenciafejlesztő szolgáltatás – Indul az iBlind
Május végén indul az iBlind nevű Facebook csoport, melynek látássérült tagjai hasznos tippeket, információkat kaphatnak az iOS eszközök és az MVGYOSZ mobilalkalmazásainak használatához. A csoportba elsőként a Távszem projektben iPhone-hoz jutott személyek kapnak meghívást.
Tovább

 2. Új funkció jön a Messengerbe, állítják, még biztonságosabb lesz vele a chatelés
A Facebook egy olyan funkciót fejlesztett ki, ami megakadályozná a csalókat abban, hogy átverjék a gyanútlan Messenger-használókat. Az alkalmazásban egy felugró üzenet figyelmezteti majd a felhasználókat akkor, ha egy olyan ember vagy bot (nem valós személy) ír nekik, aki/ami feltehetően átveréssel próbálkozik.
Tovább

 3. Bumszlikat tud majd rakni a kurzor végeire a következő Windows 10
A Windows 10 jövő héten már mindenki számára elérhető következő változata számos egyéb fejlesztés mellett jelentőset lép előre az ún. kisegítő lehetőségek terén is - számolt be erről a héten a Microsoft. Az újítások közül az egyik leglátványosabb az, ami a végein színes "bumszlikkal" emelni ki a szövegmezőkben bevitel során megjelenő kurzort, hogy így jobban láthatóvá váljon az egyébként vékony jelölő azok számára is, akik látása korlátozott vagy egyszerűen már "megkopott".
Tovább

 

2020 Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesülete - Készítette: PixelRain.hu