28. szám 2020.05.25.

Egyesületünk hírei


1. "Láthatatlan munka"
Egyesületünk munkatársai a vírus vészhelyzet alatt is végezték "láthatatlan munkájukat", erről szeretném tájékoztatni a tagságot. A március 11-én a Kormányfő által kihirdetett vírus vészhelyzet következményeként március 16-tól Egyesületünknél is megszűnt a személyes ügyfélfogadás, de ettől függetlenül minden munkatárs azon igyekezett, hogy a napi aktuális feladatok, a tagsággal való kapcsolattartás, a tájékoztatás a legjobban működjön. 
Tovább
 2. "Szem-Lélek(t/k)-Váltás" - irodalmi pályázat - nevezés meghosszabbítva!
A nagy érdeklődésre való tekintettel a nevezés határidejét
május 31-ig meghosszabbítjuk!
Felhívjuk alkotó kedvvel rendelkező sorstársaink figyelmét, hogy irodalmi pályázatot hirdetünk a Jókai színház együttműködésével.
Saját Vers, novella, kisregény, vagy egyéb irodalmi műfajjal lehet nevezni május 31-ig. A pályaműveket kizárólag emailben (bekesivakok@bekesivakok.hu) várjuk.
 3. Május 31-ig minden Egyesületünk által meghirdetett program elmarad
Egyesületünk által meghirdetett minden program a koronavírus veszélyhelyzet miatt 2020. május 31-ig elmarad.
Az új időpontokat a programokról az Egyesület honlapján, hírlevelében és Facebook oldalán fogjuk közzétenni.
 4. Korlátozott számban textilmaszkok vehetőek át az Egyesületünkben
Aki szeretne belőle kapni, az hétfőtől-péntekig 8-12 óráig korlátozott számban a készlet erejéig átvehet 2db-ot személyesen, vagy egy megbízottja (családtag, szomszéd, ismerős, stb.) által az Egyesületünk irodájában (Békéscsaba, Luther u. 13/A).
Bármilyen kérdéssel kapcsolatban várjuk hívásukat a +36 66 549 580 vagy +36 (30) 505-84-91 kizárólag ügyeleti időben hétfőtől-péntekig 8-12 óráig.
 5. Átalakult az Okosklub
Bizonytalan ideig telefonon és Interneten (Messenger, Facetime, Email) állok az okosodni vágyók rendelkezésére.
A Messengeren létrehoztam egy közös beszélgetést "Csabai Okosklub" néven, aki még nem tagja ennek a csoportnak és szeretne belépni, kérem Messengeren vagy emailben (istvan.adasz@gmail.com) jelezze ezt számomra. 
A beszélgetésbe való belépéshez szükség lesz egy Facebook/Messenger felhasználói fiókra. 
További részetek:
Ádász István
06 (20) 937-62-46
 6. Tagdíjbefizetés 2020. évre
Kedves Tagjaink! 
Személyes ügyfélfogadásunk és az Egyesületünk irodájának működése átmenetileg szünetel, ezért a március 31-i tagdíj befizetés határidejét meghosszabbítjuk.
A 2020 évi tagdíjakat, pártolói díjakat egyelőre kizárólag postai úton tudjuk fogadni.
Egyesületünk címére kérjük megküldeni az érvényesíteni kívánt tagkönyveket: 5600 Békéscsaba, Luther u. 13/A
 


 
7. Vigyázzunk egymásra és önmagunkra a vírusveszély alatt is!
A vírusveszély miatt 2020.03.17. dátummal az Egyesület Elnökségének döntése alapján személyes ügyfélfogadásunk és az Egyesületünk irodájának működése átmenetileg szünetel.

Kérjük figyeljék a honlapunkat, hírlevelünket és Facebook oldalunkat, a friss információkat ott fogjuk közzétenni.
Bármilyen kérdéssel kapcsolatban várjuk hívásukat a +36 66 549 580 vagy +36 (30) 505-84-91 kizárólag ügyeleti időben hétfőtől-péntekig 8-12 óráig. 
 8. Vírushelyzetre való tekintettel...
Aki idős, egyedül élő, beteg, nem tud egyedül a látássérültsége miatt bevásárolni, hivatalos ügyeit intézni, kérjen segítséget a helyi önkormányzatánál az alábbi elérhetőségeken.

A koronavírus járvány által veszélyeztetett időskorúak felmérését, bejelentését segítő űrlap vált elérhetővé, mely az Önkormányzati Hivatali Portálon (E-ÖNKORMÁNYZAT portál) a bal oldali logóra kattintva, illetve az alábbi linkre kattintva érhető el.

Tájékoztató oldal a koronavírusról: koronavirus.gov.hu
 

Az MVGYOSZ szolgáltatásai


9. Új online digitális kompetenciafejlesztő szolgáltatás – Indul az iBlind
Május végén indul az iBlind nevű Facebook csoport, melynek látássérült tagjai hasznos tippeket, információkat kaphatnak az iOS eszközök és az MVGYOSZ mobilalkalmazásainak használatához. A csoportba elsőként a Távszem projektben iPhone-hoz jutott személyek kapnak meghívást.
Tovább
 

2020 Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesülete - Készítette: PixelRain.hu