Napi hírek - 2020.05.25.

1. Átvehetik az irányítást milliók számítógépe fölött, e-mailes Excelben érkezik a vírus
Maga a Microsoft adott ki figyelmeztetést egy PC-seket veszélyeztető adathalász-kampány miatt, amelynek célja a számítógép feletti irányítás megszerzése. Egy e-mailben érkező Excel-táblázattal kezdődik a kálvária.
Tovább

 2. "Láthatatlan munka"
Egyesületünk munkatársai a vírus vészhelyzet alatt is végezték "láthatatlan munkájukat", erről szeretném tájékoztatni a tagságot.
A március 11-én a Kormányfő által kihirdetett vírus vészhelyzet következményeként március 16-tól Egyesületünknél is megszűnt a személyes ügyfélfogadás, de ettől függetlenül minden munkatárs azon igyekezett, hogy a napi aktuális feladatok, a tagsággal való kapcsolattartás, a tájékoztatás a legjobban működjön.
Tovább

 3. Trianon 100. évfordulóján megváltozik Csongrád megye neve
Trianon századik évfordulójától, június 4-étől Csongrád megye neve Csongrád-Csanád megye lesz – jelentette be Juhász Tünde kormánymegbízott hétfőn Szegeden. A megyében élőknek nincs teendőjük a névváltoztatás miatt. A megyei kormányhivatal honlapja és elektronikus levelezési címe nem változik meg, a hatóságok bélyegezőit, a névjegykártyákat lecserélik, ez összességében egy-két millió forintos költséggel jár.
Tovább

 4. Közösen a hangoskönyvekért – Önkéntes meghallgatókat keresünk
Az MVGYOSZ Bodor Tibor Hangoskönyvtárában közel 3500 korábban felolvasott mű érhető el. Ezek feldolgozásában most Ön is segíthet.
Tovább

 

2020 Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesülete - Készítette: PixelRain.hu