Napi hírek - 2020.06.24.

1. Ezek a veszélyek várnak az idősekre az interneten
Az elmúlt időszak bezártsága miatt az internethasználat minden eszközön, minden régióban, és minden korosztályban emelkedett és ebből az idősek sem maradtak ki. A cég 65 évnél idősebb korosztályt vizsgáló felméréséből kiderült, hogy 3-ból 2 idős ember kifejezetten érdeklődik az új technológiák iránt, internet iránti nyitottságuk egyre nő. A szenior telefongyártó Doro ennek kapcsán összeszedte, hogy mik a leggyakoribb veszélyek, amelyekre fel kell készülniük az internetező időseknek.
Tovább

 2. Baj van a Windows 10 Mail alkalmazásával is - törli a leveleket a Gmail-ből
A problémát állítólag a Microsoft a szoftverhez egy hónapja kiadott frissítése okozza, ami valami bugot hozott be a Mail Gmail-integrációjába. Ennek köszönhetően a felhasználó által küldött levelek valamiért eltűnnek - egyeseknél a Spam mappába, de másik állítják, hogy a semmibe, de úgy, hogy nem csak hogy a Mail-ben, de még a Gmail webes felületén sem lehet sehol megtalálni őket.
Tovább

 3. Az MVGYOSZ szolgáltatásai 2020. július 1-jétől időpontfoglalás mellett személyesen is látogathatók, illetve igénybe vehetők.
A veszélyhelyzet megszűntét követően az MVGYOSZ is a korábban megszokott időpontban tartja nyitva szolgáltatásait. Mind a segédeszközbolt, mind a Braille- és a Hangoskönyvtár most már nemcsak postai, vagy elektronikus úton érhető el, hanem 2020. július 1-jétől személyesen is. Az időpontfoglalásra azért van szükség, hogy elkerüljük a vásárlók, kölcsönzők feltorlódását, illetve a Braille-könyvek nem a könyvtár szintjén lettek elhelyezve, így a könyvtáros elő tudja készíteni a könyveket, mire a kölcsönző megérkezik a megadott időpontra. Ezért kérjük, hogy az időpontfoglalás során adja meg, hogy milyen könyveket szeretne kölcsönözni mind a hangos-, mind a Braille-könyvtárból. Időpontot a szövetség elérhetőségei egyikén tud foglalni.
Tovább

 

2020 Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesülete - Készítette: PixelRain.hu