Napi hírek - 2020.06.29.

1. Jelez a Facebook, ha túl régi hírt osztanál meg
Megesik, hogy egy néhány éves cikk mára szörnyen elavult tartalmat képvisel, és az effajta dolgok megosztása több árt, mint használ. Sokan pedig eleve lakossági szuperhős-feladatnak tekintik az általuk fontosnak vélt anyagok megosztását. Bárkivel megtörténhet persze, hogy nem néz utána annak, mit oszt meg, esetleg az mikori anyag, igaz-e, elavult-e. A Facebook igyekszik segíteni ebben a helyzetben, ami persze érdeke is, hiszen a szakértők szerint a platformot elárasztották a félrevezető információk és az álhírek, de gyűlöletbeszédből és erőszakos tartalmakból sincs hiány.
Tovább

 2. Mostantól nem halogathatjuk a Windows 10 frissítések letöltését
A Windows 10 2004-es verziójával a Microsoft eltörli a lehetőséget, hogy a felhasználók akár egy évet is halasszák egy adott frissítés letöltését.
Tovább

 3. Milyen otthonteremtési támogatásokat igényelhetünk gyermekeink után?
Jelenleg számos támogatási formát tudunk igényelni meglévő és/vagy vállalt gyermekeink után. Ezeket kaphatjuk lakáscélunk megvalósítására, meglévő lakáshitelünk előtörlesztésére, de akár szabad célra is. Az egyes támogatások elnyerése szempontjából azonban különböző feltételeket kell teljesítenünk. Abból a szempontból is eltérnek a konstrukciók egymástól, hogy ki tekinthető gyermeknek a kedvezmény szempontjából.
Tovább

 

2021 Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesülete - Készítette: PixelRain.hu