Napi hírek - 2020.07.01.

1. Vörös fénnyel javították az emberi látást
A szakértők egy klinikai vizsgálat során 40 év felettieket kezeltek napi három percig egy vörös fény kibocsátó zseblámpával, és a résztvevők látásjavulásról számoltak be. Azt mondták, hogy a sötétben is jobban látnak, és a könnyebben elkülönítik a színeket.
Tovább

 


 

2. Így is akadálymentesíthető a digitális oktatás
A szegedi székhelyű nonprofit vállalkozás megváltozott munkaképességű munkavállalókat is foglalkoztat. Bodnár Attila is látássérültként vezet egy kilencfős csapatot. Munkájukat a koronavírus-járvány is felértékelte, hiszen tavasszal országosan szinte egyik napról a másikra kellett átváltani a digitális oktatásra és számonkérésre. A tapasztalatok szerint a használt platformokon sok esetben nem voltak akadálymentesítve a vizsgafelületek, így még inkább előtérbe került az erre vonatkozó fejlesztési igény.
Az Invitech InnoMax Díj támogatásával létrejövő platform nyílt forráskódú lesz, és valószínűleg alkalmazásprogramozási felületen (API) keresztül teszik majd elérhetővé. Ezt követően bármelyik fejlesztő, iskola vagy intézmény a saját igényei alapján tovább formálhatja a programot.
Tovább

 


 

3. Szerdától ismét fizetni kell a parkolásért
Július 1-jétől, szerdától ismét fizetőssé válik a parkolás Békéscsabán, az önkormányzati üzemeltetésben lévő helyeken, nincs türelmi időszak – ismertették a vagyonkezelő zrt.-nél.
Tovább

 

2020 Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesülete - Készítette: PixelRain.hu