A Kreatív Formák Alapítvány bemutatkozása

A közhasznú jogállású Kreatív Formák Alapítvány 2007 novemberében alakult azzal a céllal, hogy elősegítse a sérülékeny célcsoportok társadalmi integrációját.

Legfőbb célunk és küldetésünk, hogy a megváltozott élethelyzetben a hozzánk forduló személyeknek sokrétű támogató szolgáltatást nyújtsunk az önálló életvitel visszaállítása, az életminőség folyamatos javítása érdekében. Az Alapítvány ennek a hátrányos helyzetű csoportnak specializáltan kialakított, komplex tevékenységi kör megvalósítására törekszik, amely magában foglalja az önellátáshoz szükséges készségek újratanulását és az ismeretek fejlesztését (elemi rehabilitáció), a kliensek szociális biztonságához szükséges erőforrások felkutatását (szociális rehabilitáció), valamint az igénybevevők foglalkoztatásának elősegítését (foglalkozási rehabilitáció).

Ezen belül szervezetünk egyik profilja a fogyatékkal élő személyeknek, kiemelten a látássérült felnőtteknek nyújtott elemi rehabilitációs célú szolgáltatás, amely az önellátáshoz szükséges készségek, képességek megszerzését segíti elő (Pl. tájékozódás-közlekedés hosszú fehér bottal, mindennapos tevékenységek újratanulása, Braille, informatika stb.) E tekintetben Alapítványunk, mint dél-alföldi rehabilitációs központ a Nemzeti Fogyatékosságügyi és Szociálpolitikai Központ Közhasznú Nonprofit Kft. (NFSZK) által felügyelt országos hálózat tagjaként tevékenykedik.

Szolgáltatásainkat elsősorban Csongrád, Bács-Kiskun és Békés megyében nyújtjuk.

Alapítványunk közhasznú céljai a fentieknél jóval szélesebb körben kerültek meghatározásra. Ennek megfelelően - a fenti szolgáltatásrendszeren kívül - rendszeresen kezdeményezünk fogyatékkal élő személyek és természetes segítőik számára más jellegű, életminőségüket javító programok megvalósítását is. A különböző, általában pályázati úton nyert forrásoknak köszönhetően szolgáltatásaink INGYENESEK minden érintett magyar állampolgár részére.

AZ NFSZK Nonprofit kft. LSER2020 pályázati támogatásának köszönhetően 2020. november 01-től a dél-alföldi régión belül Békés megyében is megnyílt egy Szolgáltatópont.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését várjuk szíves jelentkezését a következő elérhetőségink valamelyikén:

Kreatív Formák Alapítvány Szolgáltatópont Békéscsaba:

5600 Békéscsaba, Luther u. 13/a (a Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesülete Közösségi Háza - Szív utca felől)

(előzetes időpont-egyeztetés szükséges)

+36 30 496 4072

bekescsaba.kfa@gmail.com

Kreatív Formák Alapítvány Rehabilitációs Központ:

6728 Szeged, Napos út 16. (előzetes időpont-egyeztetés szükséges)

+36 62 444 331 vagy +36 70 371 8488

kreativ.formak.alapitvany@gmail.com

 

www.kreativformak.hu

www.facebook.com/kreativformak

 

2021 Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesülete - Készítette: PixelRain.hu