20. szám 2022.03.28.

Heti Események

1. Online Ügyfélszolgálat
Kísérleti jelleggel, elindítottuk az Online Ügyfélszolgálatunkat, ezen a linken lehet elérni.
Az ügyfélszolgálat elérhető hétköznapokon 9 től 11 ig
Tovább

 

Körzeti csoportok éves taggyűléseinek helye és időpontja

2. Szeghalom: 2022. március 29. (kedd) 9 óra, Művelődési Központ, Tildy u. 30.
 
 

Egyesületünk hírei

3. Békéscsaba jellegzetes épületei, az Evangélikus kis és   Nagytemplom megtekintése Kutyej Pál igazgató lelkész vezetésével.
Dátum: 2022.04 05.     Gyülekező az Egyesület Székházában 13:30 kor, majd onnan együttesen látogatjuk meg a templomokat.
Érdeklődni az Egyesületnél lehet.
Várunk Mindenkit Szeretettel
 

4. Kérjük, hogy adója 1%-val támogassa Egyesületünket
hogy mi is segíthessük sorstársainkat:
mindennapi élethelyzetük, szabadidő eltöltésük javításában,
kulturális rendezvényeken való részvételben,
segédeszköz vásárlásához szükséges anyagi támogatásban,
Egyesületünk működési feltételeinek javításával magasabb szintű szolgáltatás biztosításában.
Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesülete
5600 Békéscsaba, Luther u. 13./a. 
Adószám: 18388965-2-04
Tovább
 


5. Felhívás Irodalmi művek Felolvasására
Tisztelettel kérjük azon sorstársak figyelmét, akik szeretnék hogy irodalmi alkotásaikat, a Jókai Színház művészei felolvassák, az alábbi címre küldhetik el az elkészült  műveiket word dokumentumban csatolva, vagy a levél törzsében az alábbi címre:
bekesivakok@gmail.com
Határidő: Március 31.
 
6. YouTube csatornánk hírei
Balláné Laufleur Erzsébet: Mágorpusztán
Tovább
Kérem Iratkozzanak fel Youtube Csatornánkra a videók megnézése közben a Feliratkozás gomb ra kattintva
Ezzel támogatva minket abban, hogy továbbra is minőségi tartalmat szolgáltathassunk, minden kedves érdeklődőnek.

Debreceni Kirándulás Videó-összefoglalója


Tovább
 
7. Balatonboglári üdülő
Az MVGYOSZ évtizedek óta biztosít üdülési lehetőséget látássérült tagjainak és kísérőiknek, családtagjaiknak. A szövetség 1969-től használja a balatonboglár, Kodály Zoltán u. 43. szám alatti üdülőt, ami 2013. óta az MVGYOSZ tulajdonában van. Az üdülő közvetlenül a vízparton található, saját stranddal rendelkezik, biztosítva ezzel a zavartalan pihenést és kikapcsolódást vak és gyengénlátó vendégeinek. Nem véletlen, hogy vannak köztük, akik évek vagy évtizedek óta visszatérnek.
Tovább
 
8. Ezeken a helyeken zajlik gyűjtés az ukrán menekültek megsegítésére Békésben
Békés megyében is sokan igyekeznek segíteni a Magyarországra érkező ukrán menekülteknek. Több város és szervezet is beszállt az adományok gyűjtésébe. Összegyűjtöttünk ezek közül néhányat.
Tovább
 
 

 Az MVGYOSZ hírei

9. Elkészültek a Braille szavazósablonok
A pontírást használó látássérült szavazópolgárok elől az utolsó akadály is elhárult a népszavazás és az országgyűlési választások során. Ahogy arról már január 21-i hírében beszámolt az MVGYOSZ, a látássérült szavazópolgárok 2022. március 25-éig igényelhetnek Braille feliratos szavazósablont az április 3-ai választáshoz és népszavazáshoz online vagy postai úton.
Tovább
 


10. Ajánló az MVGYOSZ sajtómegjelenéseiből
Az elmúlt hetekben több sajtóorgánum is beszámolt az MVGYOSZ székház-felújításáról. Az első „Tovább” gombra kattintva az M1 csatorna Esély magazinműsorának március 19-i adása érhető el. A szövetség munkájáról szóló összefoglaló az 5. percnél kezdődik. A második linken a Heti Tv Hogy vagy? c. műsorában Szegvári Katalin dr. Nagyné Berke Mónika szolgáltatásvezetővel beszélget a szövetség munkájáról. A harmadik hivatkozáson az Esélyegyenlőségi Magazin márciusi első adása hallható, amelyben Ruzsa Viktor Böröczffy István műszaki ellenőrt kérdezte a székházfelújítás aktualitásairól.
Tovább
 
11. Újra kapható a népszerű távirányító
Az MVGYOSZ segédeszközboltjában és webáruházában újra megvásárolható az a praktikus, zsebben hordható kisméretű távirányító, amely a hangjelzést adó közlekedési lámpák aktiválásához nyújt segítséget a látássérült közlekedőknek.
Tovább
 
12. Okosmorzsa: A képernyő forgatása iPhone-on
Az iPhone képernyője elforgatható, így az alkalmazások – például a Safari, a Mail, a Jegyzetek és az Üzenetek – álló és fekvő módban is megtekinthetők.
Tovább
 
13. Másnak segít, nekem pedig remek szórakozás! - Interjú egy örökifjú önkéntes felolvasóval
Varjasi Gábor felolvasó, zenészkörökben csak Vagabika, sokaknak pedig szimplán főkapitány úr, a hippilelkű zsaru, Steven Saylor zalaegerszegi helytartója, a nótáskedvű kórusvezető – ez a vagány, nagydumás bácsi minimum három életet él egyszerre. A riporternek nem is marad más hátra, hátradől és hallgatja a sztorikat…
Tovább
 
14. Heti könyvajánló Sokkoló dán esszé a Bodor Tibor Hangoskönyvtárban
Janne Teller: Ha háború lenne nálunk (2002)
Felolvassa: Csernenszky László
A dán Janne Teller legmélyebb félelmeinket felszínre hozó szövege minden országban a helyi viszonyokat figyelembe véve változik, ezért a magyar olvasó az első oldalon azzal a nem is annyira elképzelhetetlen történelmi eshetőséggel szembesül, hogy az Oktogonról osztrák orvlövészek próbálják levadászni a vödrükkel lajtoskocsihoz igyekvő szerencsétlen helyi lakosokat…??
Tovább
2022 Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesülete - Készítette: PixelRain.hu