Az Egyesület munkatársai

Ádász István - elnök, esélyegyenlőségi referens

1963-ban születtem Békéscsabán. 1981-ben érettségiztem a békéscsabai Rózsa Ferenc Gimnáziumban, majd autószerelői szakmunkás végzettséget szereztem. Tanulmányaimat követően 1983-tól a Körös Volán munkatársa voltam, de sajnos a látásom nagymértékben romlani kezdett, ezért 1989-től rokkantnyugdíjas lettem. 2005-ben végeztem a Tessedik Sámuel Főiskola Gazdasági Főiskolai Karán az intézményi kommunikátor szakon, jeles eredménnyel. 1988-tól vagyok tagja a Vakok és Gyengénlátók megyei szervezetének. 1997-től elnökségi tagként tevékenykedtem, majd 2004-től, a megalakuló, önállóvá váló egyesület alelnöke lettem. Munkámmal szeretném elősegíteni a látássérültek, azon belül a vakok érdekképviseletének erősítését. Kultúrcsoportunk vezetésével pedig a sorstársaim egyéni és közösségi megnyilvánulási lehetőségeit kívánom növelni, és fejleszteni.  

Ádász István - Békéscsabai Kistérségi Körzeti Csoport Vezetője  

 

Barta Gáborné - rehabilitációs mentor - tanácsadó, pályázati referens

1967-ben születtem Békéscsabán. Jelenleg itt élek kis családommal. A 635.sz. Kulich Gyula Ruhaipari Szakközépiskola, Női ruhakésztő szakma megszerzését követően a Sebes György Közgazdasági és Külkereskedelmi Szakközépiskolában érettségiztem. Majd Budapesten a Kulich Gyula Ruhaipari Szakközépiskolában Ruhaipari technikus végzettséget szereztem meg.

2007-ben végeztem a Tessedik Sámuel Főiskola Egészségügyi Fakultás Általános Szociális Munkás szakán, Gyulán. Végzettségemmel a békési Lazarus Kft-nél kezdtem dolgozni. Rehabilitációs szakemberként a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásával és rehabilitációjával kapcsolatos feladatokat láttam el. Munkám mellett Foglalkozási rehabilitációs tanácsadó diplomát szereztem 2010-ben az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskolai Karán.

2019 szeptemberétől a Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesületénél állok alkalmazásban. Az Egyesület tevékenységét korábbi években figyelemmel kísértem, számos programjukat.

 Rehabilitációs tanácsadó és mentorként arra törekszem, hogy az egyesület komplex rehabilitációs szolgáltatást tudjon nyújtani a látássérült személyeknek, ezzel is elősegíteni társadalmi integrációjukat. Hiszem, hogy a látássérült emberek is ugyanolyan értékes tagjai társadalmunknak, és a közösségi célok segítik helyzetük kedvezővé alakítását.

 

Bódi Mihályné - ügyfélszolgálati referens

Bódi Mihályné vagyok, 1959-ben születtem Békéscsabán. Jelenleg is ebben a városban élek férjemmel. 3 felnőtt gyermekem és 8 unokám a szűk családom tagjai.
Közgazdasági szakközépiskolában érettségiztem, majd óvónői diplomát szereztem. 
2000-ben egy súlyos érrendszeri betegség miatt megváltozott munkaképességű lettem. 
Ha lehetőségem adódott szívesen dolgoztam rehabilitációs programokban, leginkább adminisztrációs munkát végeztem. 
2020-ban február 18-tól részmunkaidőben általános adminisztrátorként dolgozom az Egyesületnél. Szeretnék munkámmal segítségére lenni a látássérült embereknek. 

 

Bohus Jánosné - általános irodai adminisztrátor

Bohusné Irén vagyok, 1961.03.04-én születtem Sarkadkeresztúron. 
1979 óta Békéscsabán élek
1993 óta megváltozott munkaképességű vagyok
1996-ban egyéni vállalkozó lettem, kéz-láb, műköröm építő végzettséggel és ezen a területen dolgoztam.
2013-ban betegségemből adódóan látássérült lettem, ezért hoztam meg ezt a döntést, hogy a Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesületénél szeretnék dolgozni, hogy mindenféle formában segítsem és támogassam sorstársaimat.

 

Bokor Józsefné - irodavezető

Szeretettel köszöntök mindenkit.
Bokor Józsefné vagyok, 2020.09.01-től a Vakok és Gyengénlátók Egyesület irodavezetője.
Szeretném megköszönni megtisztelő bizalmatokat.
Minden erőmmel és tudásommal az Egyesület érdekében fogok dolgozni.
1961-ben születtem Debrecenben. 3 felnőtt gyermekem és egy kisunokám van.
Végzettségem könyvelő, TB ügyintéző és ebben a munkakörben dolgoztam.
Remélem, tudásommal hozzá tudok járulni az Egyesület sikeres működéséhez.


Lévai József - Braille oktató

1950-ben születtem Budapesten, ahonnan hamarosan Lökösházára költözött a család. Egy pap közbenjárásának köszönhetően a Vakok Általános Iskolájába kerültem, majd Debrecenben kitanultam a kárpitos szakmát, 1971-ig itt is dolgoztam. Ezután Békéscsabára költöztem és további 20 évig folytattam a szakmát. Rokkantnyugdíjazásomat követően 1992-től lettem a Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége Békés megyei szervezete titkára 11 évig. Ugyancsak 1992-től kezdtem oktatni a Braille írást és olvasást a megyében élő látássérülteknek, és látóknak is. Eddig közel 50 fő részére tartottam oktatást. Az irodalmat gyermekkorom óta szeretem, könnyen tanultam verseket, és írtam is néhányat. Ezek közül néhány megjelent a Vakok Világa c. folyóiratban, valamint 2 kötetben: az egyik 1994-ben jelent meg "Fehér bottal, tollal és akarattal" címen, a másik kötet a "Tollal a fény peremén" című antológia, mely 1998-ban került kiadásra Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége fennállásának 80. évfordulója alkalmából.  1992-től 10 évig vezettem a Kultúrcsoportot, és nemcsak az Egyesület rendezvényein léptünk fel, hanem bemutatkoztunk különböző városi és megyei események alkalmával is, valamint sikereket értünk el, és rendszeres résztvevői voltunk a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége budapesti és nagykanizsai seregszemléin is.

 

Mogyorósi-Biró Tímea - adminisztrátor

Mogyorósi-Biró Tímea vagyok. Orosházán 1979.06.09.-én születtem. Itt laktam 32 évig, majd Békéscsabára  költöztem. Egy gyermekem van.

1998 óta vagyok megváltozott munkaképességű, szemészeti problémáim gyermek korom óta fennálnak.

Célom, hogy a Vakok és gyengén látók Békés Megyei egyesületénél helyt álljak általános irodai adminisztrátorként, ezzel segítve a Sorstársak mindennapi ügyintézését.

 

Sipos Erika - irodai szakmai irányító

Sipos Erika vagyok,1964.augusztus 6-án születtem. Jelenleg Orosházán élek.

Gyerekkoromat Pusztaföldváron töltöttem, ott jártam általános iskolába,hamar kiderült,hogy rövidlátó vagyok,de szemüveggel korrigálni tudták a betegségemet. Kereskedelmi szakközépiskolában érettségiztem,1982-ben, utána irodai munkakörben dolgoztam,2005.októberéig:addigra látásom megromlott és a leszázalékolást javasolta a szemész szakorvos. A fogyatékossági kérelem határozatát kézhez kapva felkerestem a Vakok és Gynegénlátók Békés megyei Egyesületének orosházi körzeti csoportját, ahol szeretettel és gondoskodással fogadtak. Hamar bekapcsolódtam az egyesület helyi és megyei életébe,itt találtam rá a második családomra.

2009-ben sorstársaim megválasztottak a helyi vezetőség tagjának és a megyei küldöttként, valamint felügyelő bizottsági tagként képviseltem a sorstársasaimat. 2016-ban a helyi körzeti csoport vezetőségére kaptam bizalmat és ez évben ismét megerősítettek ebben a tisztségemben sorstársaim.

Elnökként az elődök által megalapított egyesület további sikeres működését elősegítve szakmai és kulturális programokat szervezve, lebonyolítva a látássérültek érdekeit képviselve,szem előtt tartva,mindennapjaikat élhetőbbé tenni. 

 

Vas Erzsébet Judit - épületgondnok és takarító

 

Zsibrita András - informatikus

1984-ben születtem Orosházán, Csanádapácán élek párommal és kislányunkkal.
2004-ben a Vásárhelyi Pál Műszaki Szakközépiskolában Közlekedésépítő, útépítő technikus szakon végeztem; majd az Euro-Oktaeder Emeltszintű Szakközépiskolában Számítástechnikai programozás szakon.
Évekig szoftverfejlesztő programozó-, keresőoptimalizáló (SEO), valamint IT support szakemberként dolgoztam.
2010-től harmadik mandátummal a Csanádapácai Választási Bizottság tagja vagyok, helyi jótékonysági és kulturális rendezvények szervezésében rendszeresen részt veszek.
Nem dohányzom, és nem iszok alkoholt, nincsenek egészségre káros szenvedélyeim.  
Szinte minden érdekel, aminek köze van a kreativitáshoz, webfejlesztéshez, vagy az Internethez. Jól értek az összes népszerű böngésző, levelező program beállításához, valamint Office és LibreOffice, Windows operációs rendszerek használatához és karbantartásához. Programozóként elsajátítottam a logikus, rendszerszerű gondolkodásmódot, az önálló, precíz munkavégzést és problémamegoldó képességet. A rám bízott feladatot mindig a legjobb tudásom szerint igyekszem elvégezni.

 

2020 Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesülete - Készítette: PixelRain.hu