55. szám 2022.10.24.

Heti Események  

 

Egyesületünk hírei 


1. Felhívás Tagdíj Befizetésre
Felhívjuk kedves Sorstársaink figyelmét, hogy 2022.09.26 tól (hétfő)
A 2023 as évi tagdíjat, lehet befizetni, melynek összege, 3000 Ft.

 


2. Gyulai Körzeti Csoport klubfoglalkozása.
A gyulai klub időpontja: november 8-án10 órától. Programok: Megemlékezés a gyulai körzet megalakulásának 60-ik évfordulójáról, Játékos vetélkedő az év eseményiről. Mindenkit szeretettel várunk. Lehetőség van a jövő évi tagdíj rendezésére!

 

3. Meghívó "Tapintható bélyegvilág" kiállításra
Ezúton szeretném figyelmükbe ajánlani egyesületünk és a Bélyeg Múzeum közös „Tapintható bélyegvilág” elnevezésű rendezvényét.
A program leírása:
„Foglalkozásunk során a bélyegek különleges kiadásainak segítségével a vakok és gyengénlátók számára is lehetővé szeretnénk tenni a bélyegekkel való ismerkedést.
Bármilyen furcsa is lehet első hallásra, a bélyegek világa nemcsak a „látók” számára tartogathat felfedezésre váró izgalmakat. A különböző nyomdatechnikai
eljárásoknak, különleges anyagoknak és technikai megoldásoknak köszönhetően a vakok és gyengénlátók számára is érdekes és értékes világ tárulhat fel a
bélyegek segítségével. Az illatos, dombornyomással, fólianyomással készült, vagy éppen hímzett bélyegek megannyi lehetőséget tartogatnak számunkra, hogy
bebizonyítsuk: a bélyegek mindenki számára tudnak érdekességekről mesélni. Kihelyezett programunk segítségével tapintható módon szeretnénk a bélyegek „láthatatlan”

sokoldalúságát megmutatni az érdeklődőknek. A foglalkozást előzetes egyeztetés után a Vakok és Gyengénlátók Hermina Egyesületénél és az ő együttműködésükkel
tartjuk a Múzeumok Őszi Fesztiváljának ideje alatt egy alkalommal.”.
Jelentkezés:
2022. október 29-én 10-15 óra között várunk minden érdeklődőt a Hermina Egyesület irodájában (1146 Budapest, Thököly út 105-107. 2/26.).
Jelentkezni az egyesület ügyfélszolgálatán lehet,
Telefonon: +36/1 273-0755
vagy e-mailben: info@herminaegyesulet.hu

A programon egyszerre 5-7 fő vehet részt, óránként tudjuk fogadni a csoportokat. A jelentkezéskor kérjük megjelölni, hogy hány órára szeretnének jönni.
A program ingyenes!
 


4. Eleki Életmód központ Meglátogatása
"Az Egyik legnagyobb Kincsünk az Egészségünk"
Szeretett vendéglátás Eleken
November 10. én Békéscsabáról indulunk,
a részvétel ingyenes,
Jelentkezési határidő: november 7.
Jelentkezés az Egyesületünk Székházában

 


5. YouTube csatornánk hírei 

Pató Zsóka: Visszaemlékezés
Tovább

Behir Aktuális - Ádász István

Tovább

A 2022-es évi Fehér Bot Napi rendezvény videóösszefoglalója

Tovább

Kérem Iratkozzanak fel Youtube Csatornánkra a videók megnézése közben a Feliratkozás gomb ra kattintva
Ezzel támogatva minket abban, hogy továbbra is minőségi tartalmat szolgáltathassunk, minden kedves érdeklődőnek.

Köszönjük a Feliratkozóknak a segítséget, sikerült elérni a tervünket hogy a youtube csatornánk elérhetőségét (URL) lerövidíthessük, egyszerűbbé téve elérhetőségét.


6. Segédeszköz kölcsönzés és vásárlás 
Egyesületünknél segédeszköz kölcsönözhető, és támogatásra vásárolható az MVGYOSZ segédeszköz boltjában az Egyesületi tagok részére.
Tovább
 


7. Online Ügyfélszolgálat 
Kísérleti jelleggel, elindítottuk az Online Ügyfélszolgálatunkat, ezen a linken lehet elérni
Az ügyfélszolgálat elérhető hétköznapokon 9 től 11 ig
Tovább
 

 

 Az MVGYOSZ hírei

8. Jónak lenni jó! – a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségét támogatja a közmédia karitatív műsora
A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) a közmédia idei, immár tizenegyedik Jónak lenni jó! adománygyűjtő akciójának kedvezményezettje. Az érdekvédelmi szervezet missziója, hogy támogassa a vak és gyengénlátó emberek önálló életvitelét és esélyegyenlőségét, ehhez nyújt segítséget Magyarország legnagyobb médiavállalata.
Tovább
 9. A fehérbot nemzetközi napján rangos díjakat adott át az MVGYOSZ
A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége minden évben a tagegyesületek képviselői, partnerei és önkéntesei részvételével ünnepli meg a fehérbot nemzetközi napját, mely alkalomból többek között a Louis Braille-emlékérmek átadására is sor kerül. A számos meglepetést tartogató idei eseményen több százan vettek részt a Benczúr Hotelben.
Tovább
 


10. Megjelent az Európai Fogyatékossági Foglalkoztatási Csomag
Az Európai Bizottság új, a meglévő jogszabályok végrehajtását elősegítő intézkedéseket vezetett be a fogyatékossággal élő emberek foglalkoztatásának érdekében. A szeptember 20-án, egy fogyatékossággal élő emberek foglalkoztatási esélyeit bemutató uniós rendezvény keretében publikált foglalkoztatási intézkedéscsomag a korábban már honlapunkon is bemutatott fogyatékosságügyi stratégiában kiemelt hat kezdeményezés egyike.
Tovább
 


11. Sajtótükör 1. – Válogatás az elmúlt hét médiamegjelenéseiből
Az MVGYOSZ vezetői a Jónak lenni jó! kampányhoz kapcsolódva számos interjút adtak a napokban a szövetség érdekképviseleti munkájáról, szolgáltatásairól, valamint a fejlesztendő területekről. Válogatásunkban ezekből adunk közre egy csokorra valót.
Tovább 

A MVGYOSZ Tik Tok oldaláról

Október a látás hónapja
Tovább


 

2023 Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesülete - Készítette: PixelRain.hu