61. szám 2023.10.24.

Kérjük Adója 1% -val támogassa Egyesületünk működését!


Heti Események  

 


Egyesületünk hírei 

1. Felhívás gyógycipő készítésére!
Felhívjuk kedves tagtársaink figyelmét, hogy előreláthatólag, megfelelő létszám esetén, 2023.11.20 -án Békéscsabán, a Kinizsi utcában, és Gyulán lesz Gyógycipő felíratás.
A Jelentkezésüket, Egyesületünk elérhetőségein (Lásd a hírlevél végén) várjuk, 2023.11.10 ig.
Azon jelentkezőket várjuk, akik több mint egy éve írattak fel maguknak gyógycipőt.
Közgyógy ellátási igazolványra, a felíratás ingyenes, TB támogatásra 50% -os kedvezményt kaphatnak.
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a felíratás teljes menetéről fényképdokumentációkat készítenek.

 


2. A Fény Alapítvány és a Net-média Alapítvány online angol nyelvtanfolyamot hirdet!
A szervezők várják mindazon látássérült személyek jelentkezését, akik hosszabb távon és kitartóan szándékoznak angolt tanulni.
A tanfolyam online formában a Zoom program használatával kerül megvalósításra, hogy az ország bármely részéről esélye legyen becsatlakozniuk az érintetteknek.
A tanfolyam időtartama heti egyszeri két óra, Az órák időpontja a jelentkezőkkel együtt kerül kialakításra - figyelembe véve a többség időbeosztását. A tanfolyam szintfelmérést követően indul intenzív haladást biztosítva. A jelentkezéseket a kriszta@vakrep.hu e-mail címen, vagy a +36-20-996-8466 telefonszámon fogadja Máj Kriszta (angol tanár, gyógypedagógus) 2023.
november 30-ig. A tanfolyam költsége 5000 Ft havonta, a fennmaradó összeggel a Fény Alapítvány támogatja a résztvevőket.

 


3. Szeretnénk a vak vagy gyengénlátó kismamákat/kispapákat megörvendeztetni
Október a látás hónapja. Ezért szeretnénk a vak vagy gyengénlátó kismamákat/kispapákat megörvendeztetni azzal a hírrel, hogy már Ők is „láthatják” babájukat még a megszületése előtt.
Ultrahang felvétel alapján elkészítjük babájuk arcmakettjét így számukra is megadatik az a boldog érzés amit látó társaik a születés előtt átélnek.
SAMSUNG 3D Belly Baby születése audió-narrációval - YouTube

 


4. Felhívás Tagdíj fizetésre
Felhívjuk Tagtársaink figyelmét, hogy a 2024 évre szóló tagdíjat, Egyesületünk Székházában,
Ügyfélfogadási időben, 2023.10.10 -től befizethetik.

 

Az MVGYOSZ hírei

5. Írásban válaszolt a Volánbusz az MVGYOSZ által jelzett problémákra
Mint azt augusztusi írásunkban ismertettük, a látássérült utasok által jelzett problémák rendezése érdekében az MVGYOSZ ismételten megkereste a Volánbuszt az ország- és vármegyebérletekkel kapcsolatosan. Arra kértük olvasóinkat, hogy osszák meg velünk a bérletérvényesítés során jelentkező hibákat, amelyet megküldhetünk a Zrt. részére. 
Tovább

 6. Megérkezett az ősz, időlegesen bezárt a Vakok Kertje
A hidegebb idő beköszöntével párhuzamosan megkezdődött a Vakok Kertje téliesítése, legközelebb 2024-ben várja a látássérült látogatókat a népszerű pihenőpark. Az idei év különleges volt, mivel hosszú idő után újra az MVGYOSZ üzemeltette a Vakok Kertjét.
Tovább

 


7. Átmenetileg csak postai úton lehet Braille-könyveket kölcsönözni
Tájékoztatjuk az olvasókat, hogy 2023. november 6-ától a szövetség Braille-könyvtára személyesen nem látogatható, kölcsönzésre - a tájékoztató visszavonásáig - csak postai úton van lehetőség, mivel megkezdjük a Braille-könyvtár visszaköltöztetését az MVGYOSZ megújult székházába.
Tovább
2023 Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesülete - Készítette: PixelRain.hu