07. szám 2024.02.05.

Kérjük Adója 1% -val támogassa Egyesületünk működését!


Heti Események 

 

Egyesületünk hírei 

1. Békéscsabai Körzeti Csoport klub foglalkozás
A Békéscsabai Körzeti Csoport klub foglalkozását 2024 február  6-án kedden 13 órakor tartja az Egyesület székházában.
Program a 2024 évi tervezett rendezvények megbeszélése
              Kvíz vetélkedő furfangos kérdésekkel.
Mindenkit szeretettel várunk.
Jelentkezés Todoláné Icunál +36202529280 számon lehet.
 


2. Orosházi Körzeti Csoport programja
Február 20. Farsang tombolával (tombola
tárgyakat és apró süteményt szívesen
fogadunk)

Helyszíne: Orosházi Városi Könyvtár
 


3. Farsangi Rendezvény
Egyesületünk, 2024.02.24 én délelőtt 9:30 kezdettel,  "Farsangi Bulit" rendez.
Helyszíne: Békéscsaba, Megyei Könyvtár Kiss Ernő u. 3.

Tervezett program:
a). Házilag készített sütemények versenye:
    aki tud sütni, és hajlandó megmérettetni süteményét(pl.:fánk), kérjük hozzon belőle a rendezvényre! Az első három helyezett, díjazásban részesül.

b). Jelmezbál: 
    melyre kérjük azon sorstársainkat, akik vállalkozó szelleműek hogy öltözzenek be valamilyen jelmezbe. Itt is az első hármat díjazzuk és a közönség is adhat díjat.
c). Vidám prózai előadások: 
    Kérjük azon irodalmi vénával rendelkező tagtársainkat, akik szívesen fellépnének egy vidám max 5-8 perces előadással, jelentkezzenek munkaidőben Egyesületünk elérhetőségein. (5600 Békéscsaba, Luther u. 13/A Telefon: +36 66 549 580; +36 30 505 8491, bekesivakok@gmail.com)
c).    Utána zene, tánc, a jó hangulatú zenéről:
    Csökmei Gábor gondoskodik, zárásig.
Részvételi szándékukat, az Egyesület elérhetőségein munkaidőben Február 20-ig szíveskedjenek jelezni.
Mindenkit várunk szeretettel.

 


4. Felhívás Tagdíj fizetésre
Felhívjuk Tagtársaink figyelmét, hogy a 2024 évre szóló tagdíjat, Egyesületünk Székházában,
Ügyfélfogadási időben, 2023.10.10 -től befizethetik.5. Februártól a látássérült látogatókat segítő hanganyaggal bővült a Magyar Zene Háza állandó kiállításának hangrendszere
Február 1-től francia és német nyelvű narráció is választható a Hangdimenziók - Zenei utazások térben és időben című állandó, interaktív kiállításunkon, amely a zene történetének legfontosabb állomásait mutatja be európai, illetve magyar fókusszal. Az új választható nyelvek mellé egy akadálymentes látogatást segítő hangsáv is bekerült, amely látássérült vendégeinknek segíti a kiállításban való tájékozódást.
A Ház mínusz második szintjén található tárlat az ősi ritmusoktól elindulva egészen a 21. századig, az élet körforgásán keresztül meséli el a zene fejlődését, végighalad a legfontosabb zenetörténeti fordulópontokon, kiemelve egy-egy ikonikus alkotót. A kiállítás előszeretettel használja a technológia eszközeit és játékosan vonja be a látogatót, hogy új ismereteket nyújtson a zenéről, ennek köszönhetően minden korosztály megtalálhatja a neki szóló izgalmas részeket.
A Magyar Zene Háza két éve nyitotta meg kapuit, azóta közel 200.000 voltak kíváncsiak a Hangdimenziók kiállításra, amely eddig magyar és angol nyelvű narrációval volt megtekinthető. A külföldi látogatók visszajelzései alapján igény merült fel a nyelvi változatok bővítésére, így döntöttünk két újabb nyelvi változat bevezetésére.
A Hangdimenziók keddtől vasárnapig 10:00 és 18:00 óra között, pénteken hosszabbított nyitvatartással 10:00 és 20:00 óra között látogatható. A belépőket előzetesen online, illetve a helyszínen lehet vásárolni az adott idősávban rendelkezésre álló helyek függvényében.

Az MVGYOSZ hírei

7. Állásajánlat: Könyvelő
A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége Pénzügyi csoportja bővülő csapatába felvételt hirdet könyvelő munkakörbe.
Tovább

 8. Bér- és pénzügyi területre keres ügyviteli munkatársakat az MVGYOSZ
A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége felvételt hirdet bér- és munkaügyi feladatokat ellátó ügyviteli munkatárs felvételére. Előnyt jelent az akkreditációs bértámogatási rendszer ismerete.
Tovább

 


9. Öntsünk tiszta vizet a pohárba! – folyadékszint ellenőrzése vizuális kontroll nélkül
Ha az ember csak keveset, vagy egyáltalán nem lát, érdemes néhány praktikát ismernie ahhoz, hogy magabiztosan és a környezete rendszeres eláztatása nélkül tudjon folyadékot önteni. Az MVGYOSZ mindennapos tevékenységekről szóló sorozatának következő írása ezt a témát járja körül.
Tovább
2024 Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesülete - Készítette: PixelRain.hu