Projektek

1) Tájékoztató a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) 2017 évi szakmai pályázatának megvalósításáról

A Vakok és Gyengénlátók Békés megyei Egyesülete a NEA Társadalmi Felelősségvállalás Kollégiuma szakmai pályázata 2017. évi támogatásával különleges projektet valósított meg „VIHARSARKI HUNGARIKUMOK ÉRZÉKELÉSE ÉS FELFEDEZÉSE LÁTHATATLANUL” címmel.

A projekt célja az volt, hogy a Békéscsabán, Békés megyében meglévő értékek, hungarikumok megismerését hozzáférhetővé tegyük a látássérültek számára. A következő programokat valósítottuk meg:

2017. június: cél a békéscsabai értéktár megismerése a Munkácsy Mihály Múzeumban, a Munkácsy Emlékházban, és a Meseházban.

2017. augusztus: Békésen megismertük a kiemelt helyi értéktárból többek között a kosárfonást, a Madzagfalvi Napok programjait, a szilvalekváros papucs készítését és a szilvapálinka főzés hagyományait.

2017. szeptember: a Gyulai Hentesek Egyesületével a Kolbászmúzeumban kezdődött az érzékelés, majd az Erkel Ferenc Emlékház következett. Délután Dobozra látogatunk, ahol Széchy Tamás "úszópápa" emlékháza volt az első helyszín, majd a Weincheim család történetével ismerkedtünk meg a családi kápolnában.

2018. március: Szarvas ráadás programként került be a projektbe, ahol elsőként a Cervinus Házat és a szarvasi kiemelt értékeket mutatta be Csasztvan András igazgató, majd ellátogattunk a Körös – Maros Nemzeti Park Látogatóközpontba.

 

2) Tájékoztató a 2017 évi Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) működési támogatás megvalósításáról

Egyesületünk sikerrel pályázott a NEA Társadalmi Felelősségvállalás Kollégiuma által kiírt, civil szervezetek részére 2017. évi működési költségek támogatása tárgyában meghirdetett felhívásán is.

Ez a pályázati támogatás arra irányul, hogy segítse a nyertes közösségeket éves működési költségeik teherviselésében, a székhelyükön biztosított szolgáltatások zavartalan és kiegyensúlyozott működtetésében, a rezsi és egyéb költségeik teljesítésében.

Egyesületünk a projektben vállalt szolgáltatásait eredményesen megvalósította, az éves működési tervet hiánytalanul elvégezte.

2024 Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesülete - Készítette: PixelRain.hu