Meghívó Országos Braille Olvasásversenyre!

A Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete, az MVGYOSZ Braille Bizottsága támogatásával, 2020-ban is Nyíregyházára invitálja, a Braille kultúra ápolóit és a Braille olvasás szerelmeseit május 8-10 között.


Az Országos Braille Olvasásversenyt, 2005-ben szerveztük meg első alkalommal, és azóta töretlen lelkesedéssel, hagyományteremtéssel és közösségépítés jelleggel valósítjuk meg, évről évre több versenyző és támogató részvételével.


Minden alkalommal, kizárólag Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei író, költő munkásságát ismerhetik meg a résztvevők, ránk hagyott irodalmi értékeken vagy kortárs alkotásokon keresztül.


Megyénk irodalmárokban gazdag, így megismerhetővé vált, Móricz Zsigmond, Osztojkán Béla, Krúdy Gyula, Margócsy József, Sipkay Barna, Jósika Miklós vagy Jósa András ránk hagyott írói munkássága és a versenyzők ujjai alatt megelevenedtek az írások szereplői is.
A kortárs írókat is be tudjuk mutatni, hiszen zsűrizte saját írásának részletét Ferenczik Adrienne, Csabai László, Nagy Zsuka és 2020-ban elfogadta a felkérést Kováts Judit író is.


Fontosnak tartjuk, hogy minden alkalommal Braille-ben olvasó zsűritagunk is legyen. Megtisztelte kulturális rendezvényünket jelenlétével, Péter Zsigmond az MVGYOSZ Braille nyomdásza, Kuminka Györgyné gyógypedagógus, a Braille bizottság megalakítója, Németh Tamás Zongoraművész tanár, Rozemberczki Zoltán közgazdász, az MVGYOSZ Braille Bizottságának jelenlegi elnöke, és 2018-ban Bieber Mária gyógypedagógus, a Bevezetés a Braille írás rejtelmeibe című könyv szerzője, aki 2020-ban is a zsűri tagja lesz.
A zsűri mindig négy tagból áll, az aktuális író, és a Braille írásban olvasó személyek mellett, fontosnak tartjuk, hogy lakókörnyezetünkben ismert embertársaink is társadalmi felelősségvállalással támogassák az Országos Braille Olvasásversenyt. 2020-ban a zsűritagja lesz még, Kováts Dénes újságíró, valamint Dr. Csiky Nándor a Nyíregyházi Egyetem oktatója, tolmács és a Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesületének önkéntese.
 

Az Országos Braille Olvasásverseny programja, ahová a felnőttek mellett a gyerekeket is invitáljuk versenyzőnek!
 

Május 8. péntek: Érkezés Nyíregyházára a délutáni órákban, a szállás elfoglalása, és igény szerint városi séta keretében, együtt fedezzük fel Sz-Sz-B Megye székhelyét, majd vacsora és közös játék.
 

Május 9. szombat: Reggelit követően kellemes sétát teszünk a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárba, ahol 10.00 órától kezdetét veszi az Országos Braille Olvasásverseny. A közös ebédet követően, meglepetés programmal kedveskednek a szervezők, majd vacsora.
 

Május 10. vasárnap: A reggelit követően hazautazás.
Az Országos Braille olvasásversenyen történő részvétel minden versenyzőnek ingyenes! Egyéb esetben 6000 forint, azaz Hatezer forint per fő, mely tartalmazza a szállást két éjszakára, az idegenforgalmi adót két éjszakára, valamint az öt étkezést. Kérjük, hogy a jelentkezéskor azt is jelezze, ha speciális étkezési igénye van, illetve, hogy mikor érkezik, mennyi időt kíván Nyíregyházán tölteni. A részvételi költséget, a megérkezés napján kell kifizetni.
 

A jelentkezéseket 2020. április 29-ig fogadjuk!
 

Elérhetőségeink:
Vakok Egyesülete Nyíregyháza Búza tér 20. Földszint 22-23.
Email: elnok@vakegy.hu
Telefon: +3642-407-486
Mobil: +3630-373-1380
Az Országos Braille Olvasásverseny részleteit nyomon követhetik Facebook közösségi oldalunkon: latasserulteknyiregyhaza

2021 Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesülete - Készítette: PixelRain.hu