Napi hírek - 2020.04.22.

1. Koronavírus-információs központot kapott a Windows 10
A Microsoft a héten egy érdekes újítást vezetett be a Windows 10-be a világban zajló koronavírus-járványhoz kapcsolódóan. A cég ugyanis egy információs központtal bővítette a rendszert, ami segít tájékozódni a járvány aktuális állapotáról, illetve felfedezni az ahhoz kapcsolódó legfontosabb és legújabb híreket.
Tovább

 


 

2. Kiterjesztették a bértámogatást: már kétórás foglalkoztatás után is igényelhető
A kamarák, az érdekképviseletek és a kormány egyetért abban, hogy a munkahelyvédelmi bértámogatás kiterjesztése alkalmas a munkahelyek megőrzésére - jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) hétfői sajtótájékoztatóján Budapesten a gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár.
Tovább

 


 

3. Újabb online előadásokkal jelentkeznek a magyar színházak
Újabb két korábbi előadást – A velencei kalmárt és egy meglepetés produkciót – tesz elérhetővé Facebook-oldalán a Miskolci Nemzeti Színház, a budapesti Újszínház pedig egy Stuart Mária életéről szóló drámával jelentkezik az interneten.
Tovább

 


 

4. Lassult a koronavírus terjedési üteme a világban
A világban ugyan tovább terjedt az új típusú koronavírus, de Európa egyes részein, valamint az Egyesült Államok fő gócpontjában, New Yorkban is lassult a megbetegedések ütem.
Tovább

 


 

5. Ajándék mobillal verik át a netezőket a népszerű áruház nevében
Az Auchan nevével visszaélve, az áruházlánc nevében csalók valótlan információkat terjesztenek, hívta fel rá a figyelmet az üzletlánc. A közösségimédia-felületeken terjedő üzenet arról tájékoztat, hogy a címzett Samsung Galaxy S20 típusú mobiltelefont nyert, amiért csak a szállítás összegét, 590 forintot kell kifizetnie. A csalók a célpontot arra kérik, hogy az összeg átutalásához adja meg bankkártya-adatait.
Tovább

 


 

6. DBMCS: Orosházán is fertőtlenítőt osztanak
A Dél-Békés Mentőcsoport Orosházán is megkezdte a fertőtlenítőszerek és védőfelszerelések osztását.
Tovább

 

2021 Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesülete - Készítette: PixelRain.hu