Napi hírek - 2020.04.24.

1. Hatalmas kamu a 107 ezer forintot ígérő adóvisszatérítős levél, amit a "NAV" küldött
Újra csalók próbálják megszerezni a gyanútlan felhasználók személyes adatait, ezúttal a NAV nevében ígérnek pénzt. Aki figyelmesen elolvassa a levelet, azonnal észreveheti, hogy kamu e-mailről van szó.
Tovább

 


 

2. Orbán: Új kijárási szabályokat fogunk alkotni jövő hét végére
„Egy cipőben járunk a hallgatókkal, mi is csak figyeljük a tudósokat és a virológusokat” – kezdte Orbán Viktor a Kossuth rádiónak adott péntek reggeli, szokásos interjújában. A kormányfő szerint jobb, ha nem válik mindenki „botcsinálta” járványügyi szakemberré, hagyjuk a tudósokat, hiszen „kiváló koponyáink vannak”.
Tovább

 


 

3. Koronavírus: mikor lesz vége a járványnak?
Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap az ajkai Magyar Imre Kórházban tartott, előzetes bejelentés nélküli ellenőrzésén többek között arról is beszélt, hogy szakemberek szerint az új koronavírus okozta járvány május 3-án fut fel a csúcsra. Érthető módon ettől a pillanattól kezdve milliók kezdték vágni a centit, a csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azonban kissé árnyalta a képet: a legkorábbi lehetséges tetőzés a május 3-i időpont.
Tovább

 


 

4. Nem vírus van a gépén, azért lassú, mert variáltak a Firefox böngészőn
Mozilla-böngésző újabb frissítése után sok felhasználó panaszkodik, hogy a Firefox még a Chrome-nál is több RAM-ot emészt fel, olyannyira, hogy a felhasználók panaszkodnak, hogy a korlátozott mennyiségű RAM-ot tartalmazó rendszerek összeomolhatnak a megnövekedett erőforrás-felhasználás miatt.
Tovább

 


 

5. Légy te is hangoskönyv felolvasó!
Most esélyetek nyílik rá, hogy segítsetek a látássérülteknek olvasni. A Bodor Tibor Kulturális Egyesület (BTKE) és a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) 2017-ben útjára indult kezdeményezésének lényege, hogy önkéntes felolvasók segítségével hangoskönyveket készítenek azon irodalomkedvelő vakok számára, akik nem tudnak papír formátumú köteteket olvasni. Jelentkezni bárki jelentkezhet kortól, nemtől, lakhelytől, mindenféle nézettől függetlenül. Az egyetlen kikötés, hogy legyen mivel rögzítened a felolvasást. Diktafon,  mikrofon, vagy akár egy okostelefon hangfelvevője is megfelelő lehet.
Tovább

 

2021 Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesülete - Készítette: PixelRain.hu