Az Egyesület munkatársai

Ádász István - elnök, esélyegyenlőségi referens

1963-ban születtem Békéscsabán. 1981-ben érettségiztem a békéscsabai Rózsa Ferenc Gimnáziumban, majd autószerelői szakmunkás végzettséget szereztem. Tanulmányaimat követően 1983-tól a Körös Volán munkatársa voltam, de sajnos a látásom nagymértékben romlani kezdett, ezért 1989-től rokkantnyugdíjas lettem. 2005-ben végeztem a Tessedik Sámuel Főiskola Gazdasági Főiskolai Karán az intézményi kommunikátor szakon, jeles eredménnyel. 1988-tól vagyok tagja a Vakok és Gyengénlátók megyei szervezetének. 1997-től elnökségi tagként tevékenykedtem, majd 2004-től, a megalakuló, önállóvá váló egyesület alelnöke lettem. Munkámmal szeretném elősegíteni a látássérültek, azon belül a vakok érdekképviseletének erősítését. Kultúrcsoportunk vezetésével pedig a sorstársaim egyéni és közösségi megnyilvánulási lehetőségeit kívánom növelni, és fejleszteni.  

Ádász István - Békéscsabai Kistérségi Körzeti Csoport Vezetője  

 

Barta Gáborné - rehabilitációs mentor - tanácsadó, pályázati referens

1967-ben születtem Békéscsabán. Jelenleg itt élek kis családommal. A 635.sz. Kulich Gyula Ruhaipari Szakközépiskola, Női ruhakésztő szakma megszerzését követően a Sebes György Közgazdasági és Külkereskedelmi Szakközépiskolában érettségiztem. Majd Budapesten a Kulich Gyula Ruhaipari Szakközépiskolában Ruhaipari technikus végzettséget szereztem meg.

2007-ben végeztem a Tessedik Sámuel Főiskola Egészségügyi Fakultás Általános Szociális Munkás szakán, Gyulán. Végzettségemmel a békési Lazarus Kft-nél kezdtem dolgozni. Rehabilitációs szakemberként a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásával és rehabilitációjával kapcsolatos feladatokat láttam el. Munkám mellett Foglalkozási rehabilitációs tanácsadó diplomát szereztem 2010-ben az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskolai Karán.

2019 szeptemberétől a Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesületénél állok alkalmazásban. Az Egyesület tevékenységét korábbi években figyelemmel kísértem, számos programjukat.

 Rehabilitációs tanácsadó és mentorként arra törekszem, hogy az egyesület komplex rehabilitációs szolgáltatást tudjon nyújtani a látássérült személyeknek, ezzel is elősegíteni társadalmi integrációjukat. Hiszem, hogy a látássérült emberek is ugyanolyan értékes tagjai társadalmunknak, és a közösségi célok segítik helyzetük kedvezővé alakítását.

 

Bönde Eszter - telefonos flotta ügyintéző

 

 

Bódi Mihályné - ügyfélszolgálati referens

1959-ben születtem Békéscsabán. Jelenleg is ebben a városban élek férjemmel. 3 felnőtt gyermekem és 9 unokám a szűk családom tagjai.
Közgazdasági szakközépiskolában érettségiztem, majd óvónői diplomát szereztem. 
2000-ben egy súlyos érrendszeri betegség miatt megváltozott munkaképességű lettem. 
Ha lehetőségem adódott szívesen dolgoztam rehabilitációs programokban, leginkább adminisztrációs munkát végeztem. 
2020-ban február 18-tól részmunkaidőben általános adminisztrátorként dolgozom az Egyesületnél. Szeretnék munkámmal segítségére lenni a látássérült embereknek. 

 

Szabó Alexandra - rendezvényszervező

Szabó Alexandra vagyok - nagyothalló, kisgyermekgondozó – nevelő, kulturális rendezvényszervező. 2024. 04. 01 – től a Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesületénél dolgozom, mint kulturális rendezvényszervező. A munkám mellett Budapesten Szociális munka szakon tanulok. Szabadidőmben sok mindent szeretek csinálni, ezért úgy gondolom, hogy az életet úgy érdemes élni, mint a kalandot. Olyan dolgokat kell csinálnunk, melyeket élvezünk, érdekelnek bennünket, amitől csillog a szemünk.

25 éve táncolok és úgy gondolom, hogy egy jó rendezvény olyan, mint egy jól megkomponált koreográfia. Sokszor a legapróbb részletek, mozdulatok a legfontosabbak. Ha nincs benne játékosság, elegancia, unalmassá válik. Ha nincsenek harmóniában a partnerek, a részletek, széthullanak. Ez mind igaz egy jól megszervezett rendezvényre is, ahol a történések, a szolgáltatók, az eszközök mind ugyanilyen harmóniában kell legyenek.

Szociális munkás hallgatóként pedig segíteni szeretnék majd a szervezés kapcsán esetlegesen felmerülő problémákra. Egy csapatmunkában mindig jó, ha valaki segítőkész, figyelmes, empatikus. A célom az, hogy az elkövetkezendő időszakokban, hogy ami már létrejött az Egyesületen, az még erősebb és több program legyen, ahol biztosított a közösségépítés és a rendezvényszervezés egyaránt.

 

Bokor Józsefné - irodavezető

Szeretettel köszöntök mindenkit.
Bokor Józsefné vagyok, 2020.09.01-től a Vakok és Gyengénlátók Egyesület irodavezetője.
Szeretném megköszönni megtisztelő bizalmatokat.
Minden erőmmel és tudásommal az Egyesület érdekében fogok dolgozni.
1961-ben születtem Debrecenben. 3 felnőtt gyermekem és egy kisunokám van.
Végzettségem könyvelő, TB ügyintéző és ebben a munkakörben dolgoztam.
Remélem, tudásommal hozzá tudok járulni az Egyesület sikeres működéséhez.

 

Lévai József - Braille oktató

1950-ben születtem Budapesten, ahonnan hamarosan Lökösházára költözött a család. Egy pap közbenjárásának köszönhetően a Vakok Általános Iskolájába kerültem, majd Debrecenben kitanultam a kárpitos szakmát, 1971-ig itt is dolgoztam. Ezután Békéscsabára költöztem és további 20 évig folytattam a szakmát. Rokkantnyugdíjazásomat követően 1992-től lettem a Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége Békés megyei szervezete titkára 11 évig. Ugyancsak 1992-től kezdtem oktatni a Braille írást és olvasást a megyében élő látássérülteknek, és látóknak is. Eddig közel 50 fő részére tartottam oktatást. Az irodalmat gyermekkorom óta szeretem, könnyen tanultam verseket, és írtam is néhányat. Ezek közül néhány megjelent a Vakok Világa c. folyóiratban, valamint 2 kötetben: az egyik 1994-ben jelent meg "Fehér bottal, tollal és akarattal" címen, a másik kötet a "Tollal a fény peremén" című antológia, mely 1998-ban került kiadásra Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége fennállásának 80. évfordulója alkalmából.  1992-től 10 évig vezettem a Kultúrcsoportot, és nemcsak az Egyesület rendezvényein léptünk fel, hanem bemutatkoztunk különböző városi és megyei események alkalmával is, valamint sikereket értünk el, és rendszeres résztvevői voltunk a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége budapesti és nagykanizsai seregszemléin is.

 

Pelyák-Bohus Beáta – általános irodai adminisztrátor

1984-ben születtem Békéscsabán, jelenleg is itt élek a férjemmel és a fiammal.
2002-ben érettségiztem a Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnáziumban, majd 2003-ban európai üzleti asszisztensként végeztem a Békéscsabai Regionális Munkerőfejlesztő és Képző Központban.
2004-ben közalkalmazottként helyezkedtem el a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságon, ahol közel 15 évet dolgoztam. Sajnos az élet közbe szólt és az egészségügyi állapotom miatt megváltozott munkaképességűvé váltam. Remélni sem mertem, hogy egyszer újra fogok tudni dolgozni, de szerencsémre 2020.11.01-től a Vakok és Gyengénlátók Egyesület munkatársa lehetek, egy olyan fantasztikus légkörben, csupaszív emberek között, ahol hasznosnak érzem magam és „nem vagyok beteg”. Remélem még hosszú ideig lehetek ennek a csapatnak tagja, természetesen legjobb tudásom szerint, ezért meg is fogok tenni mindent.

 

Szabó István - Informatikus/Fotós
1977-ben születtem Gyulán, Muronyban élek édesanyámmal a szülői házban.
2005-ben szereztem a BSZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum és Kollégiumban az érettségit.
Megszereztem két nyelvvizsgát, közép szinten, Angolt és Németet,
2007-ben végeztem Programozó szakon az Euro-Oktaeder Emeltszintű Szakközépiskolában
2011 óta vagyok önkéntes informatikus a Murony Község Önkormányzatánál, ahol évek alatt kitanultam az önkormányzati informatika adatkezelését.
Minden falusi rendezvényt én fotóztam meg.
2017-ben végeztem Fotógráfus és Fotótechnikai szakon, így a hobbiból vált elhivatottság.
Nem dohányzom, nem iszok alkoholt, sokszínű az érdeklődési köröm.

2024 Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesülete - Készítette: PixelRain.hu