3. szám 2023.01.16.

Heti Események  

 

Egyesületünk hírei 

1. Jégkirályság A Fővárosi Nagycirkuszban
Kedves Cirkuszbarátok!
Látványos show-műsorral, bohócokkal, kisállatokkal, jégrevüvel és egy az egész család számára izgalmas mesevilággal készül januártól a Fővárosi Nagycirkusz!
Várunk Titeket szeretettel február 18-án a 14 órakor kulisszajárásra és 15 kor kezdődő előadásunkra.
Indulás vonattal Békéscsabáról 10:20 kor
Visszaindulás 19:10 kor
Étkezésről mindenki maga gondoskodjon
Jelentkezési Határidő
Február  3.

Tovább
 

2. Kedvezményes vásárlási lehetőség a Láthatár Segédeszköz Boltban
A VGYKE elnöksége úgy határozott, hogy a 10%-os vásárlási kedvezményt kiterjeszti a beszélő eszközök termékkategóriára is. Így január 16-tól a “fehérbotok”, “nagyítók” és a “beszélő eszközök” termékkategóriára is igénybe vehetik a 10% kedvezményt a  MVGYOSZ tagegyesületeinél érvényes jogviszonnyal rendelkező tagok és a MVGYOSZ tagegyesületei is. Személyes vásárlás esetén, a kedvezmény igénybe vételéhez szükséges a bármely MVGYOSZ tagegyesület által kiállított tagságot igazoló fényképes igazolvány, folyó évre befizetett tagdíjjal. Amennyiben webáruházunkban kívánja érvényesíteni a fenti kedvezményt, úgy a vásárlás befejezésénél a Pénztár oldalon válassza a tag vagyok gombot, adja meg a tagnyilvántartásban szereplő e-mail címét, valamint törzsszámát. A törzsszám formátuma maximum 5 számjegyből álló szám kötőjel és megyekód, a (VGYKE esetében 12345-15). Sikeres ellenőrzés után a 10% levonásra kerül az adott termékek árából.
Tagegyesületként ugyan azzal a törzsszámmal tudtok vásárolni webáruházunkban, amit az MVGYOSZ webáruházában is használtok, az ellenőrzés a központi tagnyilvántartó lekérdezésével történik.
Szállításnál továbbra is tudjuk biztosítani az ingyenes "vakos" feladást, ebben az esetben a személyes átvételt válasszátok és a megjegyzésben írjátok le, hogy az ingyenes kiszállítást kéritek. A termékeket ebben az esetben a Ti felelősségetekre tudjuk feladni, bármi probléma esetén nektek kell intézkedni. Futárszolgálat esetén a csomagok biztosítva vannak és probléma esetén mi intézkedünk!
Bármilyen kérdés merülne fel keressetek bennünket!
Kollégáim elérhetőségei:
Telefon: +36 1 384 55 41, 4-es menüpont
Katona Zsuzsanna:  +36  70 383 3611

 
3. YouTube csatornánk hírei 
 
Kelemen Györgyné Edit: Hófehér cicalány a trafikos
Tovább


4. Ügyfélfogadás
2023 ban az Ügyfélfogadás változatlan marad,
Hétfő-Csütörtök: 8.00-13.00
Péntek: 8.00-12.00
 


5. Lélekbonbonok január
A Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei egyesülete, 2020-ban indította el, a Lélekbonbonok online közösségépítő programját, mely a 2023-as évben is folytatódik.
Minden hónapban egy csütörtök este 18.00 órától, köztünk élő látássérült emberekkel beszélget a Google Meet rendszerében a Lélekbonbonok ötletgazdája, Nemes-Nagy tünde.
Az életút beszélgetésekben álmokról, megvalósult célokról, izgalmas életpályákról, egyedi hobbikról, különleges foglalkozásokról, művészetekről, zenéről, sportról, az MVGYOSZ bemutatkozó tagegyesületeiről hallgathatnak érdekes beszélgetéseket a résztvevők, majd ők maguk is kérdéseket tehetnek fel az aktuális lélekbonbonnak.
2022-ben 8 alkalommal rögzítettünk beszélgetéseket, melyeket a Vakok Egyesülete Youtube csatornáján tettünk közzé, újra hallgathatóvá.
2023. január 26-án csütörtökön, este 18.00 órától, Lélekbonbonunk lesz Németh Tamásné Berta Edina, az MVGYOSZ Braille-kotta átíró munkatársa.
A Lélekbonbon által elmondott saját rövid életrajzát követően, beszélgetünk a német nyelvtanár végzettségről, a Braille-olvasás elsajátításáról, a versírásról, a kovászolásról, a Braille-kottaátírásról, hangszerekről, kreatív hobbikról, a Hermina Egyesületben betöltött alelnöki feladatokról, pozitív életérzésről, majd a résztvevők is lehetőséget kapnak arra, hogy kérdéseket tegyenek fel.
A Lélekbonbonok online programon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melyet az alábbiak szerint lehet megvalósítani: A program napján, 12.00 óráig fogadjuk a jelentkezéseket emailben, majd ezt követően küldjük a csatlakozási linket.
A regisztrációt abban az esetben tudjuk elfogadni, ha a jelentkező szerepelteti az emailben saját aktív email címét, és a jelentkező nevét. Ha egy helyen többen hallgatják a beszélgetést, több nevet is fel lehet sorolni az emailben.
Email: latasserultek@vakegy.hu

 


6. Felhívás Tagdíj Befizetésre
Felhívjuk kedves Sorstársaink figyelmét, hogy 2023 évben a tagdíj összege 3000 Ft.
Befizetni lehet, 2023 január 9. től az Egyesület Székházában.

 


7. Segédeszköz kölcsönzés és vásárlás 
Egyesületünknél segédeszköz kölcsönözhető, és támogatásra vásárolható az MVGYOSZ segédeszköz boltjában az Egyesületi tagok részére.
Tovább:


8. Online Ügyfélszolgálat 
Folytatjuk az Online Ügyfélszolgálatunkat.
Tovább
 

 Az MVGYOSZ hírei

9. VV-lapozó: „Közös a cél, közös az akarat” – interjú dr. Nagyné Berke Mónikával 
Kevés ember akad az MVGYOSZ és tagegyesületei háza táján, aki ne ismerné dr. Nagyné Berke Mónikát, az országos szövetség szolgáltatásvezetőjét. Munkakapcsolatai rendkívül szerteágazóak, szakmai tapasztalatait széles körben elismerik, és ennek köszönhetően sokan fordulnak hozzá tanácsért, véleményért, segítségért.
Tovább

 


10. „Hallgassátok!” – Mach 80
Mach András, az önkéntes felolvasók kifogástalan modorú és nyugodt állhatatossággal tevékenykedő korelnöke 2023. január 6-án tölti be nyolcvanadik életévét. Az MVGYOSZ a kerek évforduló alkalmából készült felolvasói interjúval kíván neki boldog születésnapot és jó egészséget.
Tovább

A MVGYOSZ Tik Tok oldaláról

így használható gyengénlátóként a telefon étlapolvasásra
Tovább

Érdemes kivárni a végét! Tanulhatnánk a szemléletből.
Tovább


 
2023 Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesülete - Készítette: PixelRain.hu