Látássérültek önálló életvitelét segítő eszközök

TV képernyő nagyító

A speciális műanyag lehetővé teszi a TV képernyőjének akár 50%-os nagyítását. 51 cm-től 66 cm-ig, illetve 66 cm-től 73 cm-es képernyő átmérőjű készülékekhez. A nagyítót egyszerűen 30 – 51 cm-re a képernyő elé tesszük, ezáltal máris elértük a képernyő kívánt nagyítását.

Max TV

A TV-n keresztül jutunk a napi információk legnagyobb részéhez, legyenek azok hírek, sportrendezvények, riportok. Egy egyszerű megoldás a tévézéshez látássérülteknek. Egyszerű a felhasználás a nagy PD tolerancia miatt. Jó képminőség, nagy fókusztartomány.

Nagyító egér

Soha ilyen egyszerű nem volt az olvasás. Ezt az egyszerű kézi kamerát a TV SCART csatlakozójába kell csatlakoztatni és a TV képernyőjén 24X-e nagyításban olvashatja a szöveget. Legyen az könyv, újság, csekk vagy gyógyszeres doboz, egy szóval minden, amit Ön el szeretne olvasni.

 

Magyarul beszélő színfelismerő

100 különböző színárnyalatot ismer fel. Helyezze színfelismerőjének mérőfejét az anyag felületére, melynek színét meg szeretné tudni. Nyomja meg a színfelismerő gombot, ekkor készüléke közli Önnel az anyag színét. Ha a színfelismerő gombot nyomva tartja, akkor a szín neve ismétlődni fog. E készülék képes a fénykereső szolgáltatás segítségével idegen fények irányát és intenzitását felhasználójával közölni. Ha arra kíváncsi, hogy egy teremben hol és milyen erősségű fényforrások találhatóak, akkor tartsa nyomva a fénymérő gombot, mely a hangszóró nyílástól távolabb helyezkedik el, és a készülék mozgatásával próbálja a fényforrást megtalálni. Minél magasabb a hang, annál közelebb van a fényhez. Minél mélyebb a hang, annál távolabbi a fényforrás.
 

Akusztikus szintjelző

Az akusztikus szintjelző folyadékokhoz, egyszerűen a csészére vagy az üvegre ráhelyezi, és egy jól halható hanggal jelzi, amikor a csésze vagy az üveg tele van.
 

Magyarul beszélő, felkaron mérő, automata vérnyomásmérő

- Csak egy indító gombnyomás és a teljes mérés automatikus.
- Egyszerre vizuális és akusztikus kijelzés – a készülék minden a kijelzőn megjelenő üzenetet élő emberi hangon is elmond.
- Kiváló mérési pontosság
- A be – és kikapcsolásra külön hangjelzés.
 

Magyarul beszélő zsebóra

- Egygombos, egyszerű beállítás és kezelés.
- Az információk elmondása tiszta, élő emberi hangon.
- Idő és dátumbemondás, ébresztési funkció.
- Négy időponthoz beállítható figyelmeztetés
- Téli – nyári időszámítás automatikus kezelése.
- Alacsony elemfeszültség előrejelzése és bemondása.
- 2 db 1.5 V-os kis ceruza típusú elemről működik.
- Kicsi, kézbefekvő méret, táskára, övre, nyakba akasztási lehetőség.
- Esztétikus kivitel, rugalmas, ütésálló kerettel, fekete és fehér színben.
 

Magyarul beszélő digitális személymérleg

- Egyszerre vizuális és akusztikus kijelzés - a mérleg minden, a kijelzőn megjelenő üzenetet élő, emberi hangon is elmond.
- Nagy pontosságú súlyérzékelőkkel működő mérési rendszer.
- A be- és kikapcsolásra külön hangjelzés.
 

Magyarul beszélő digitális konyhamérleg

- Egyszerre vizuális és akusztikus kijelzés - a mérleg minden a kijelzőn megjelenő üzenetet élő emberi hangon is elmond.
- Méréshatár 5 kg.
- Túlterhelés kijelzése és bemondása.
 

A fentebb felsorolt segédeszközök kölcsönzése ingyenes, a kölcsönzés helyszíne: Egyesületünk irodája. Békéscsaba, Luther u. 13/a.

 

2021 Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesülete - Készítette: PixelRain.hu