Az Egyesület tisztségviselői

Elnök:
Ádász István

Alelnökök: 
Varga Gézáné
Tóth György

Alelnöki póttagok: 
Varga Ildikó
Szabó Ferencné

Felügyelő Bizottsági tagok:
Nagyné Csapó Mária 
Mucsi Istvánné
Szombati Ilona

Kistérségi csoportvezetők:
Ádász István  - Békéscsabai és Békési Kistérség
Mári Lajos  Gyula - Sarkadi Kistérség
Sipos Erika  - Orosháza Kistérség
Nagy Zsuzsanna Szeghalom - Dévaványa - Mezőberényi Kistérség


Ádász István - elnök, esélyegyenlőségi referens

1963-ban születtem Békéscsabán. 1981-ben érettségiztem a békéscsabai Rózsa Ferenc Gimnáziumban, majd autószerelői szakmunkás végzettséget szereztem. Tanulmányaimat követően 1983-tól a Körös Volán munkatársa voltam, de sajnos a látásom nagymértékben romlani kezdett, ezért 1989-től rokkantnyugdíjas lettem. 2005-ben végeztem a Tessedik Sámuel Főiskola Gazdasági Főiskolai Karán az intézményi kommunikátor szakon, jeles eredménnyel. 1988-tól vagyok tagja a Vakok és Gyengénlátók megyei szervezetének. 1997-től elnökségi tagként tevékenykedtem, majd 2004-től, a megalakuló, önállóvá váló egyesület alelnöke lettem. Munkámmal szeretném elősegíteni a látássérültek, azon belül a vakok érdekképviseletének erősítését. Kultúrcsoportunk vezetésével pedig a sorstársaim egyéni és közösségi megnyilvánulási lehetőségeit kívánom növelni, és fejleszteni.  

Ádász István - Békéscsabai Kistérségi Körzeti Csoport Vezetője  

 

Mucsi Istvánné - felügyelő bizottsági tag

1956-ban születtem Bélmegyeren. Itt jártam általános iskolába is. 8 éves voltam, mikor baleset érte az egyik szememet. Azután fokozatosan gyengült a másik szemem is. Ma már aliglátó vagyok. Mínusz dioptriás szemüvegem miatt mindig visszahúzódó voltam. Felnőtt koromban, munka mellett szereztem szakmát, majd leérettségiztem.
1989. óta vagyok tagja az egyesületnek. Azóta a közösség átformált. Megtanultam elfogadtatni magam, megtanultam másokért is dolgozni, más embereknek segíteni. Előbb megbízottként dolgoztam Békésen, ahol 65-70 fő volt a körzetemben.
1994 –től a békéscsabai körzeti csoport vezetője lettem, majd elnökségi tagnak választottak 1998-ban. Az idők során rájöttem arra, hogy a látássérülteknek az egyesületi élet, a klubfoglalkozásokon való részvétel egy közösségformáló szerepet tölt be. Szeretem az embereket, a közösségi programokat, a kirándulásokat.
27 évig dolgoztam a Békéscsabai Konzervgyárban, az utolsó 10 évben mint telefonközpont kezelő. 2000.február óta vagyok leszázalékolva. Jelenleg rokkantsági ellátás mellett dolgozom egy megváltozottmunkaképességü dolgozókat foglalkoztató Kftnél, mint rehabilitációs mentor.
Munkámhoz tartozik a megváltozott munkaképességű munkavállalók beilleszkedésének elősegítése, mentális, szociális segítségnyújtás, jogszabályok ismertetése és annak alkalmazásának segítése. Harmadik ciklusban választott meg a tagság a Felügyelő Bizottságtagjának. Igyekszem minden tudásom és 30 éves tapasztalatom felhasználásával az egyesület elnökségének munkájátsegíteni.

 

Szombati Ilona - felügyelő bizottsági tag

Szombati Ilona vagyok, 1975.05.10. születtem Szeghalmon, Vésztői származású vagyok, ott éltem 25 éves koromig, azóta Békésen élek felnőtt lányommal és élettársammal. Iskoláim: a gyomaendrődi Kner Imre Kereskedelmi Szakközépiskolában középfokú kereskedelmi végzettséget szereztem 1989- 1993-ig, majd eladóként dolgoztam, 2008-2011-ig munka mellett elvégeztem Békéscsabán a Szent István Egyetemen az Andragógia szakot, művelődésszervező és személyiügyintéző szakirányon is.
Megváltozott munkaképességű vagyok 25 éves korom óta, megtanultam együtt élni, megélni és túlélni dolgokat. Mindig is magas volt a szociális érzékenységem, érdekel más emberek sorsa, szeretek segíteni, ahol tudok. Jelenleg rehabilitációs tanácsadóként dolgozom egy megváltozott munkaképességű embereket is foglalkoztató cégnél. Kollegáim között több gyengénlátó is van, így kerültem kapcsolatban a Vakok és Gyengénlátók Egyesületével. Közvetlen kolleganőm kérésére vállaltam el, hogy részt vegyek a Felügyelőbizottság munkájában. Bízom benne, hogy szakmai tudásomat és tapasztalatomat felhasználva segítségére leszek az Egyesület Vezetőségének.

 

2021 Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesülete - Készítette: PixelRain.hu