"Láthatatlan munka"

Egyesületünk munkatársai a vírus vészhelyzet alatt is végezték "láthatatlan munkájukat", erről szeretném tájékoztatni a tagságot.

A március 11-én a Kormányfő által kihirdetett vírus vészhelyzet következményeként március 16-tól Egyesületünknél is megszűnt a személyes ügyfélfogadás, de ettől függetlenül minden munkatárs azon igyekezett, hogy a napi aktuális feladatok, a tagsággal való kapcsolattartás és tájékoztatás a legjobban működjön.


Számunkra is új munkarendet, "ügyeleti rendszert" és "home office" megoldást kellett választanunk a Kormányrendeletnek megfelelően.
Az informatikus kollégánk, Zsibrita András a rendszeres hírlevél, napi többszöri Facebook bejegyzések a legújabb friss hírekkel segítette a tájékoztatását tagjainknak.
Esélyegyenlőségi koordinátorunk, Ádász István az okos klubban felmerülő kérdésekre igyekezett kielégítő válaszokat, telefonos segítséget adni a hozzá fordulóknak.
Bálintné Kovács Ildikó ügyfél -szolgálati munkatárs a postai úton érkezett tagkönyvek érvényesítését, ezek adminisztratív nyilvántartását,telefonos megkeresések alapján hivatalos ügyekhez  nyújtott segítséget az Őt felkeresőknek.
Két új kollégánk, Bohus Jánosné Irén és Bódi Mihályné Erika a tagjainkat hívta fel, érdeklődve a hogylétük felől, és esetleges segítségnyújtás lehetőségéről tájékoztatva Őket.
Barta Gáborné Vera tanácsadó, mentorunk az éves beszámolót készítette el a hatóságnak, a havi elszámolásokat és a felmerülő feladatokat végezte el.
Filyó Ildikó az irodai adminisztrátorunk az aktuális könyvelési anyagokat készítette elő a könyvelőnek, jegyzőkönyveket, különböző elszámolásokat, beszámolókat készített el a megfelelő határidők betartásával, napra készen.
Vas Judit takarítónknak is volt feladata,hiszen ügyeleti rendszerben dolgoztunk, ami azt jelentette, hogy minden nap volt valaki az irodákban és utána alapos fertőtlenítést kellett végezni a járvány elkerülése érdekében. A közösségi ház kis kertjének rendben tartása és a szobanövények ápolása is az Ő feladata.
Sipos Erika a munkatársak feladatainak kiosztásért, felügyeletéért felelős, a kormányrendeletek figyelemmel kísérése és az előírtak végrehajtása, ügyeleti rendszer össze állítása és az Elnökségi tagok tájékoztatása az aktuális feladatokról, az előírt elszámolások és beszámolók össze állítása a kiadott határidők figyelembe vételével. Az Egyesülettel kapcsolatban lévő Önkormányzatok megkeresése, felhíva a figyelmet a fogyatékos személyek vírus vészhelyzetben felmerülő  segítségnyújtásának fontosságára.
Az Egyesületünk felajánlásként kapott szájmaszkokat a tagjaink részére igény szerint eljuttattuk.

 

Ezen túl az Egyesület közösségi házában az oktató terem és a kamra falának utólagos víz szigetelését is elvégeztettük a a NEA 2020 pályázati forrás felhasználásának köszönhetően.

Oktató teremben felnedvesedett fal a felújítás előtt.
Oktató teremben felnedvesedett fal a felújítás előtt.

Kamrában a felnedvesedett fal felújítás előtt
Kamrában a felnedvesedett fal a felújítás előtt

Elkezdődött a helyreállítási munkálat, le lett verve a salétromos vakolat, a téglák között vízzáró injektálással lett megakadályozva a víz szivárgása
Oktatóteremben elkezdődött a helyreállítási munkálat, le lett verve a salétromos vakolat, a téglák között vízzáró injektálással lett megakadályozva a víz szivárgása

Kamrában helyreállítás vízzáró injektálással
Kamrában is le lett verve a salétromos vakolat, a téglák között vízzáró injektálással lett megakadályozva a víz szivárgása

Oktató teremben nedvesség megkötő (trassz) vakolattal besimítva várja a fal a glettelést
Oktató teremben nedvesség megkötő (trassz) vakolattal besimítva várja a fal a glettelését


Kamrában nedvesség megkötő (trassz) vakolattal besimítva várja a fal a glettelését

A tavasz és a természet nem törődik a vírussal! Kis kertünk virágai szépen fejlődnek! Szobanövényeink téli időszakban a közösségi ház termeit díszítik, de a jó idővel őket is kihoztuk a szabadba, amit meghálálnak új hajtásaikkal!

Udvaron ültetett virágok
Udvaron a kiskertben ültetett virágok

3 tuja cserépbe ültetve
3 tuja cserépbe ültetve

A szobanövények az udvarra kirakva élvezik a friss levegőt
A szobanövények az udvarra kirakva élvezik a friss levegőt

A szobanövények az udvarra kirakva élvezik a friss levegőt
A szobanövények az udvarra kirakva élvezik a friss levegőt

Röviden ennyiben kívántam tájékoztatást adni az elmúlt két hónapban elvégzett feladatainkról.
Továbbra is kívánok minden tagunknak és hozzátartozóiknak jó egészséget!

 

Kérem kísérjék figyelemmel az Egyesületünk honlapját és Facebook oldalát a friss információk elérése érdekében.

Üdvözlettel: Sipos Erika elnök

 

2020 Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesülete - Készítette: PixelRain.hu