Napi hírek - 2020.05.06.

1. Forgalomkorlátozásokra kell számítani Békéscsaba több pontján
Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata a komplex, három fejlesztési elemből álló beruházást a „Békéscsabán, a Szarvasi úton kerékpárút, az Ipari úton és a Tevan Andor utcában gyalog- és kerékpárút, közvilágítás, valamint a Szabolcs utcában kerékpárforgalmi létesítmény létesítése” című projekt keretében valósítja meg, 930 millió forintos vissza nem térítendő, európai uniós támogatás segítségével.
Tovább

 


 

2. Szarvas Péter: menjenek el a vizsgálatra!
Várhatóan Békéscsabán a Csabagyöngye Kulturális Központban lesznek a koronavírus feltérképezésével kapcsolatos szűrővizsgálatok.
Tovább

 


 

3. Tájékoztatás: elmarad a küldöttgyűlés, későbbre halasztódik a tisztújítás
A koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetre tekintettel az MVGYOSZ 2020. évi küldöttgyűlése elmarad. Az alábbiakban dr. Nagy Sándor elnök tájékoztatását olvashatják az éves beszámoló elfogadásáról és az idén esedékes tisztújításról.
Tovább

 


 

4. Koronavírus: Müller Cecília megmondta, mihez kell előzetes negatív laboreredmény
Csak a koronavírus átadását illetően magas kockázatúnak ítél beavatkozások előtt, illetve a fertőzés szempontjából gyanúsnak minősített esetekben kell negatív labortesztet bemutatni az egészségügyi ellátás igénybevételéhez. A laboreredmény szükségességéről a szakorvos dönt - mondta az operatív törzs mai tájékoztatóján Müller Cecília, országos tisztifőorvos.
Tovább

 


 

5. Posta: már otthonról is lehet levelet feladni
Ugrásszerűen megnőtt a kereslet a járvány idején az online, de mégis papíralapú levélfeladás iránt. A hibridlevél típusú küldeményekkel elkerülhető a postai fizikai kapcsolat, hiszen a levelet egy digitális postahivatalban, elektronikusan kell feladni, a címzetthez mégis papíron jut el a küldemény. Már több mint tízezer levelet postáztak így.
Tovább

 

2021 Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesülete - Készítette: PixelRain.hu