Napi hírek - 2020.05.07.

1. Évek alatt spórolt pénzek lophatók el ezzel a csalási formával
A SIM-cserés csalások száma az elmúlt évek során hatalmasat ugrott, ne higgyük, hogy ezek minket nem érhetnek el. Ez ugyan összetettebb módszer, de a koronavírusos járvány idején megszaporodott adathalász-támadások hozzásegíthetik a szélhámosokat ahhoz, hogy kellő mennyiségű információt kalapozzanak össze tőlünk a megszemélyesítésünkhöz, így hozzáférve a bankszámlánkhoz.
Tovább

 2. Házhoz mennek a musicalek, operettek és táncdalok
A színház házhoz megy címmel zenés sorozatot indít a Békéscsabai Jókai Színház. A legkisebbektől a legidősebbekig minden korosztálynak szóló szórakoztató műsort legelőször május 7-én, csütörtökön délután viszik a művészek a város lakótelepeire.
Tovább

 3. Bővíti az online intézhető ügyek listáját a Telenor
A koronavírus miatt kialakult helyzetre való tekintettel a Telenornál (is) egyre több minden intézhető online.
Tovább

 4. "Élet-vitel a karanténban" címmel kutatást végez a Gál Ferenc Főiskola Marczell Mihály Speciális Pedagógiai Kutatócsoportja. 
A szakértők célja annak vizsgálata, hogy a koronavírus-járvány miatt megváltozott mindennapokban miként viselik az egyének, a családok a nyakukba szakadt új szerepeket, vannak-e megküzdési stratégiák, amik most és később is biztosíthatják a személyes fejlődés lehetőségét, amire nagy szüksége van a társadalomnak. Kérjük, segítse Ön is kutatásukat azzal, hogy kitölti az alábbi anonim online kérdőívet! A válaszadás maximum fél órát igényel.
Tovább

 5. Pénteken hat helyszínen lesz ismét maszkosztás Békéscsabán
Az április 30-án tartott lakossági maszkosztáson a nagy érdeklődés miatt gyorsan elfogytak a maszkok. A nagy igényre való tekintettel az önkormányzat újabb 5 ezer db mosható arcmaszkot vásárolt a település állampolgárai részére.
Tovább

 

2021 Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesülete - Készítette: PixelRain.hu