Napi hírek - 2020.05.08.

1. Huzella koncertek a Facebookon
Minden nap délelőtt 11-kor kezdődik a Huzella Péter élő adása a Facebookon. Huzella Péter Kossuth-díjas előadóművész a Fény Alapítvány alapító tagja. Különös figyelemmel van a vak és gyengénlátó személyekre, így műsorában hozzájuk is szól. A fiatalok és gyerekek számára élvezetes és értékes amit csinál. Sok megzenésített verset ad elő, aminek hallgatása nemcsak szórakoztató, hanem bővíti a hallgatóság ismeretét is. Péter tájékoztatása szerint a közel jövőben felnőtt koncerteket is fog adni, bár az ifjúsági műsort is nagyon sok felnőtt nézi, hallgatja. Minden korosztálynak pluszt ad. Semmi különöset nem kell csinálni, a Péter Huzella előadásban 11-kor, Facebook oldalán megtalálható, hallgatható naponta. Kérünk mindenkit hallgassa, mert Péter nagy szeretettel szórakoztatja a közönséget.
Link

 2. Így kéne jelszót választanunk
Átlagosan 25-30 online profilunk van különféle oldalakon, de összesen maximum 5 jelszót használunk ezekhez, amelyek a legtöbb esetben meglehetősen gyengék.
Tovább

 3. Egészen extrém időjárás várható
Hétfőn erős hidegfront tör be az országba, hatására pedig rendkívüli időjárási jelenséget tapasztalhatunk meg, ha a modell előrejelzése igaznak bizonyul.
Tovább

 4. Több mint 600.000 forinttal támogatja a vakvezetőkutyák kiképzését a PIKO-PET FOOD Kft. 
A 2019 decemberében eladott több mint 33.000 doboz DRK-Favorito kutyaeledel bevételéből származó adomány hamarosan megérkezik az MVGYOSZ-hez.
Tovább

 


 

5. Minden harmadik magyart ért már cybertámadás
Évek óta hasít az online vásárlás a hazai lakosság körében, mára a magyarok 33 százaléka költi a pénzét rendszeresen webáruházakban a Generali Biztosító legújabb felmérése szerint. A tendenciát erősíti a világjárvány okozta bezártság is, azonban nem árt az óvatosság, hiszen a válaszadók 34 százalékát érte már rosszindulatú támadás az online világban. A kutatás résztvevői számos tévhitet is megcáfoltak, kiderült például, hogy nem csak a nők csavarodhatnak rá az online pénzköltésre és hogy jobban féltjük a hekkerektől a pénzünket, mint a családi fotókat.
Tovább

 

2021 Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesülete - Készítette: PixelRain.hu