4. szám 2021.01.25.

Egyesületünk hírei

1. Kérjük, hogy adója 1%-val támogassa Egyesületünket
Kérjük, hogy adója 1%-val támogassa Egyesületünket, hogy mi is segíthessük sorstársainkat:

  • mindennapi élethelyzetük, szabadidő eltöltésük javításában,
  • kulturális rendezvényeken való részvételben,
  • segédeszköz vásárlásához szükséges anyagi támogatásban,
  • Egyesületünk működési feltételeinek javításával magasabb szintű szolgáltatás biztosításában.

Amennyiben az Ügyfélkapun keresztül a NAV készíti el az adóbevallását, elfogadás előtt kérjük, ne felejtse el bejelölni kedvezményezettnek a Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesületét. Köszönjük!

Adószám: 18388965-2-04

Kérjük, hogy adója 1%-val támogassa Egyesületünket
 


2. Csaba TV riportja az akadálymentesítésről
2020. augusztus 27-től Ádász István a Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesületének elnöke. Az akkori küldöttgyűlésen az Ő kinevezésén kívül, alapszabálymódosítás, és két új alelnök kinevezése is megtörtént. Az egyesület működéséről, a szervezet nehézségeiről is beszélt a frissen megválasztott elnök.
Tovább
 
3. YouTube csatornánk hírei
Kelemen Györgyné Edit: Angyal (10:30)
A 2020-ban meghirdetett irodalmi pályázatunkra beküldött hangjátékot előadja Boldog Ágnes, a Békéscsabai Jókai Színház színművésze.
Tovább
 

Partner szervezeteink hírei

 
4. Pályázati felhívás: Humorral a vírus ellen címmel
A Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete, Szemezgető című ismeretterjesztő kiadványa, irodalmi pályázatot hirdet, Humorral a vírus ellen címmel.
Tovább
 


5. „Jól csak a szívével lát az ember…” - Kerekasztal-beszélgetés
A Fülesbagoly Fejlesztő Foglalkozások csapata január 28-án 18 órától egy online kerekasztal-beszélgetést szervez a Google Meet-en keresztül, melynek témája a gyermekvállalás, gyermeknevelés látássérültként. Kerekasztal vendégeink lesznek Pál Szilvia és Pál Zsolt, látássérült szülők, Dr. Gombás Judit, az ELTE Gyógypedagógiai Kar adjunktusa és Kiss Erika, látássérültek pedagógiája szakos gyógypedagógus és szomatopedagógus terapeuta.
Tovább
 

Az MVGYOSZ hírei 

 
6. Köszöntse száz hang, száz vers! - Bodor Tibor színművészre emlékezünk
Idén február 11-én ünnepelné századik születésnapját Bodor Tibor színművész, az MVGYOSZ hangoskönyvtárának névadója és ikonikus felolvasója. Köszöntse Ön is egy verssel és néhány személyes gondolattal!
Tovább
 


7. Mondja el véleményét a televízióműsorok audionarrációjáról!
2020 szeptemberében indult el a hazai televíziós csatornák műsorainak audionarrációja. Ezzel az MVGYOSZ hosszú éveken át folytatott érdekképviseleti munkája érett be, azonban még most sem dőlhetünk hátra.
Tovább
 
8. Felülvizsgálják az MNB fogyatékkal élő ügyfelekre vonatkozó ajánlását – konkrét ügyeket keresünk
Amint arról a korábbiakban hírt adtunk, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége egyeztetést kezdeményezett a Magyar Nemzeti Bankkal és a Magyar Bankszövetséggel a fogyatékkal élő ügyfelekkel kapcsolatos egyenlő bánásmódról szóló, 2017-től hatályos ajánlás felülvizsgálata céljából.
Tovább
 
9. Együtt a jövőnkért január – online fórum szakemberek számára
Az MVGYOSZ Reál(is) jövő – Látássérült középiskolások reál tantárgyi tanulását támogató ismeretek átadása (IFJ-GY-20-A-0291) című projektje keretében megszervezi az Együtt a jövőnkért online találkozó harmadik alkalmát szakemberek számára.
Tovább
 
10. Online kurzus informatikából látássérült középiskolások és tanáraik számára
A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége Reál(is) jövő – Látássérült középiskolások reál tantárgyi tanulását támogató ismeretek átadása (IFJ-GY-20-A-0291) című projektje keretében online informatikai kurzust szervez.
Tovább
 
11. Bemutatjuk Kanyó Etelka felolvasót
Etelka pedagógus, majd könyvtárosként dolgozott. Most már nyugdíjas, az olvasás a legkedvesebb időtöltése, igazi szenvedély ez számára.
Tovább
 
2021 Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesülete - Készítette: PixelRain.hu