Március 15.-i, akadálymentes film dömping a televízió képernyőkön!

Nagy örömmel osztjuk meg a hétfői, nemzeti ünnepre eső, audionarrációval kísért televízió műsorok részleteit. Március 15-én két film közül választhatnak a látássérült nézők, melyek bár nem egyszerre kezdődnek, de sajnos, átfedés van közöttük.
Kincsem, RTL Klub, 15:15
Az RTL Klub műsorán, 15:15 perctől a Kincsem című, 2017-es magyar kalandfilm az AKKU narrációjával kerül vetítésre! A mozi előnarrációja - mely korábban a Harman Magyarország támogatásában megvalósult Mozi - Esély/Egyenlőség projekt kapcsán készült - az alábbi linkre kattintva automatikusan elindul
A Kincsem előnarrációjához Bach Kata, a filmhez Hajdu Tibor kölcsönözte kiváló hangját. Az akadálymentesítés az RTL Klub megbízásából, az AKKU stúdiójában készült, az elő- és audionarrációt Pethes Ágnes írta, technikus: Fábián Tibor.
 

 
A kőszívű ember fiai, Duna TV, 16:30 és 18:45
A kőszívű ember fiai klasszikusát két részben - a híradóval elválasztva - vetíti a Duna Tv. A film első fele délután 16:30-kor, a második rész 18:45-kor kezdődik. A Jókai Mór regényét feldolgozó, 1965-ös filmet a Nemzeti Filmarchívum jóvoltából digitálisan felújított kópiával tesz elérhetővé a csatorna. Az audionarrációt a MAHIR Szinkron Stúdió készítette, az AKKU szakembereinek közreműködésével: első rész, Pethes Ágnes, második rész, Petneházy Emőke, technikus, Fábián Tibor. Tapasztalati szakértő: Jenei András
A filmhez legnagyobb sajnálatunkra nem készült előnarráció, a mozi DVD borítóját azonban leírtuk Facebook oldalunkon, melyet most ismét megosztunk: "A csatolt képen a film DVD kiadása látható, a lemez tokján bárányfelhős kék ég előtt, szürke lovak hátán két huszár ül, a bal oldali a szabadságharc zászlóinak egyikét tartja kezében. A zászló fehér háttére előtt, arany keretben, kék éggel hátterében az országcímer vehető ki, a zászló szélein piros és zöld farkasfog-díszítés fut. A két huszár a kor legszínesebb huszár egyenruháját viseli: világoskék csákót, arany súlytásos, sötétzöld dolmányt és mentét, piros nadrágot és fekete csizmát. A kép felett felirat áll: Sulyok Mária, Bitskey Tibor, Mécs Károly, Tordy Géza. A kőszívű ember fiai, Várkonyi Zoltán filmje Jókai Mór regénye nyomán"
2021 Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesülete - Készítette: PixelRain.hu