28. szám 2021.05.25.

Egyesületünk hírei

 
1. YouTube csatornánk hírei
Kelemen Györgyné Edit: A titok (7:22)
Felolvasó Komáromi Anett, a Békéscsabai Jókai Színház színművésze.
Tovább
 2. "Ki mit tud?" képzőművészeti kiállítást szervezünk.
Felkérjük tisztelt Tagjainkat, akik rendelkeznek valamilyen saját készítésű képzőművészeti alkotással (pl. festmény, kötés, horgolás, hímzés, kis plasztika, papírfonás, stb.), és szeretnének ezekkel a kiállításon részt venni, az alábbi elérhetőségeken jelezzék:

Az alkotásokat az alábbi címre várjuk: Egyesületünk székháza (5600 Békéscsaba, Luther u. 13/A)
Nagyobb terjedelmű alkotásnál a szállításban is tudunk segíteni.
Beküldés határideje: 2021. szeptember 15.
Tovább: http://bekesivakok.hu/node/586
 3. Tagdíjbefizetés 2021. évre
Kérjük azon Sorstársainkat, akik a 2021-es évre még nem fizették tagdíjukat, hogy a befizetési szándékukat az alábbi elérhetőségeken jelezzék számunkra:

Postai úton is tudják intézni a befizetést, ez esetben Egyesületünk címére (5600 Békéscsaba, Luther u. 13/A) kérjük megküldeni az érvényesíteni kívánt tagkönyvet is.
Akadályoztatás esetén, kérjük vegyék fel velünk a kapcsolatot a fenti elérhetőségeken.
Az okostelefonos MVGYOSZ által biztosított alkalmazások (Hangoskönyvtár, Távszem) csak akkor fognak működni, ha az idei tagdíj be van fizetve.
 

Az MVGYOSZ hírei

 
4. Júniusban kiegészítő emelésre számíthatnak az ellátásban részesülők
Május 18-án jelent meg az a kormányrendelet [254/2021. (V. 18.) Korm. rendelet], amely alapján kiegészítő nyugdíjemelésre számíthatnak mindazok, akik már az idén januári 3 %-os emelésre is jogosultak voltak.
Tovább
 5. Európai fogyatékossági igazolvány - Hogyan Tovább?
Az európai fogyatékos embereknek folyamatos problémát jelent, hogy külföldi utazásaik során érvényesíthessék az őket megillető kedvezményeket. Erre jelent megoldást az európai fogyatékossági kártya, amely egy évtizedes előkészítő munka után hamarosan létrejöhet.
Tovább
 6. EU fogyatékosságügyi stratégia – A szabadidő és a biztonság közös jogunk
Mennyivel van kevesebb lehetősége a gyakorlatban egy fogyatékossággal élő személynek hozzáférni a minőségi szabadidős tevékenységekhez? Mennyivel van nagyobb veszélyben a mindennapok során a fogyatékossággal élő ember, mint mások?
Tovább
 7. Érettségi 2021 – újabb változások
Május 17-én egy újabb, az érettségi vizsgákat is érintő rendeletet fogadott el a kormány. A 251/2021. (V. 17.) Korm. rendelet sok fontos, eddig nyitva maradt kérdést válaszol meg a vizsgák megszervezésével, lebonyolításával, a vizsgákon való részvétellel és a vizsgák pótlásával kapcsolatban.
Tovább
 8. Szemléletformálás online és személyesen középiskolák számára
A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) a Reál(is) jövő – Látássérült középiskolások reál tantárgyi tanulását támogató ismeretek átadása (IFJ-GY-20-A-0291) című projekt keretében ingyenes szemléletformáló programokat biztosít középiskolák tanárai és diákjai számára.
Tovább
 9. Szeder, a kampányarc
Közel másfél hónapja indult az a kampány, amely során Facebook-követőink Szeder, a fekete, csillogó szőrű labrador vakvezetőkutya-jelölt történetein keresztül betekintést nyerhettek a vakvezetőkutyák kiképzésébe.
Tovább
 

2021 Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesülete - Készítette: PixelRain.hu