31. szám 2021.05.31.

Egyesületünk hírei

 
1. YouTube csatornánk hírei
Marosán Judit: Mi kéne még (Zorán feldolgozás) 3:33
Tovább
 


2. "Ki mit tud?" képzőművészeti kiállítást szervezünk.
Felkérjük tisztelt Tagjainkat, akik rendelkeznek valamilyen saját készítésű képzőművészeti alkotással (pl. festmény, kötés, horgolás, hímzés, kis plasztika, papírfonás, stb.), és szeretnének ezekkel a kiállításon részt venni, az alábbi elérhetőségeken jelezzék:

Az alkotásokat az alábbi címre várjuk: Egyesületünk székháza (5600 Békéscsaba, Luther u. 13/A)
Nagyobb terjedelmű alkotásnál a szállításban is tudunk segíteni.
Beküldés határideje: 2021. szeptember 15.
Tovább
 


3. Tagdíjbefizetés 2021. évre
Kérjük azon Sorstársainkat, akik a 2021-es évre még nem fizették tagdíjukat, hogy a befizetési szándékukat az alábbi elérhetőségeken jelezzék számunkra:

Postai úton is tudják intézni a befizetést, ez esetben Egyesületünk címére (5600 Békéscsaba, Luther u. 13/A) kérjük megküldeni az érvényesíteni kívánt tagkönyvet is.
Akadályoztatás esetén, kérjük vegyék fel velünk a kapcsolatot a fenti elérhetőségeken.
Az okostelefonos MVGYOSZ által biztosított alkalmazások (Hangoskönyvtár, Távszem) csak akkor fognak működni, ha az idei tagdíj be van fizetve.
 

Az MVGYOSZ hírei

4. Folyamatos a jelentkezés a Vak és gyengénlátó költők és írók antológiája II. szépirodalmi pályázat felhívására
Április 11-én, a költészet napján hirdette meg az MVGYOSZ a Vak és gyengénlátó költők és írók antológiája II. szépirodalmi pályázatot. A felhívásra folyamatosan érkeznek a jelentkezések, a műveket és a személyes ismertetőt Továbbra is 2021. szeptember 30-ig várjuk az info@mvgyosz.hu email címre.
Tovább
 


5. EU fogyatékosságügyi stratégia – központi cél a jogok előmozdítása
Mi garantálja a fogyatékossággal élő emberek jogainak érvényesülését? Mit tehet az Európai Unió azért, hogy az elméletben létező jogok a gyakorlatban is elősegítsék az érintettek esélyegyenlőségét?
Tovább
 
6. Gyere velünk a Füvészkertbe! – Kirándulás látássérült középiskolásoknak
A pandémia miatt az elmúlt évben kizárólag virtuálisan találkozhattunk a Jövő kilátásai programhoz kapcsolódó diákokkal. Mivel a közösségi élmények már mindenkinek nagyon hiányoznak, most egy kellemes kirándulásra hívjuk a látássérült középiskolás diákokat és kísérőiket, hogy személyes találkozással zárhassuk ezt a szokatlan tanévet!
Tovább
 
7. Alkalmazások áthelyezése és mappák létrehozása iPhone készüléken
Májusi Okosmorzsánkban bemutatjuk, hogyan rendezheti tetszés szerint az alkalmazásokat az iPhone készüléke főképernyőjén, valamint a mappákba helyezésre, illetve más oldalakra vagy képernyőre való mozgatáshoz is adunk tanácsokat. A folyamatban az oldalak sorrendjének meghatározására is lehetőség nyílik.
Tovább
 
8. Játszani jó! Nem csak gyereknapon…
Klasszikus logikai, ügyességi vagy kártyajáték? Egyéni vagy társas? Bármelyiket is választjuk, az MVGYOSZ segédeszközboltjában kapható játékok hozzáférhetően segítik a látássérült gyermekek és felnőttek aktív szabadidőeltöltését.
Tovább
 
9. Hangról hangra – Retró kvíz – 7.
Játékunk hatodik feladványára (Ki a költő?) Miks Mária volt a helyes válasz, a részlet az alkotó 1999-es könyvbemutatóját idézte meg. Sorozatunk következő, immár hetedik feladványaként, most újra egy előadó nevét várjuk. Az a kérdés, hogy ki játszik a harmonikán az elhangzó felvételen. A feladványt az elmúlt hetekhez hasonlóan az MVGYOSZ YouTube-csatornáján hallgathatja meg. A válaszokat csütörtök éjfélig várjuk az info@mvgyosz.hu e-mail címre.
Tovább
 
2021 Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesülete - Készítette: PixelRain.hu