32. szám 2021.06.08.

Egyesületünk hírei

 
1. YouTube csatornánk hírei
Balláné Laufleur Erzsébet: Emlékek fogadója (2:02)
Felolvasó Komáromi Anett, a Békéscsabai Jókai Színház színművésze.
Tovább
 2. "Ki mit tud?" képzőművészeti kiállítást szervezünk.
Felkérjük tisztelt Tagjainkat, akik rendelkeznek valamilyen saját készítésű képzőművészeti alkotással (pl. festmény, kötés, horgolás, hímzés, kis plasztika, papírfonás, stb.), és szeretnének ezekkel a kiállításon részt venni, az alábbi elérhetőségeken jelezzék:

Az alkotásokat az alábbi címre várjuk: Egyesületünk székháza (5600 Békéscsaba, Luther u. 13/A)
Nagyobb terjedelmű alkotásnál a szállításban is tudunk segíteni.
Beküldés határideje: 2021. szeptember 15.
Tovább
 3. Tagdíjbefizetés 2021. évre
Kérjük azon Sorstársainkat, akik a 2021-es évre még nem fizették tagdíjukat, hogy a befizetési szándékukat az alábbi elérhetőségeken jelezzék számunkra:

Postai úton is tudják intézni a befizetést, ez esetben Egyesületünk címére (5600 Békéscsaba, Luther u. 13/A) kérjük megküldeni az érvényesíteni kívánt tagkönyvet is.
Akadályoztatás esetén, kérjük vegyék fel velünk a kapcsolatot a fenti elérhetőségeken.
Az okostelefonos MVGYOSZ által biztosított alkalmazások (Hangoskönyvtár, Távszem) csak akkor fognak működni, ha az idei tagdíj be van fizetve.
 

Az MVGYOSZ hírei


4. Ismét változtak az egyesületekre vonatkozó átmeneti szabályok
Június elsejétől a tagok személyes jelenlétével is tartható közgyűlés, küldöttgyűlés. Az új szabályozás a május 31-én megjelent 289/2021. (V. 31.) kormányrendeletnek köszönhető.
Tovább
 5. Szépül és épül az MVGYOSZ székháza
Az áprilisi adás óta újabb jelentős változások történtek a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége Hermina úti székházának építési területén. Az érdeklődők az aktualitásokról a Hobby Rádióban elhangzó beszélgetésből tájékozódhatnak június 11-én 19 órától.
Tovább
 


 
6. Hangról hangra – Retró kvíz – 8.
Játékunk hetedik feladványára (Ki játszik a harmonikán?) Weszely Ernő neve volt a helyes válasz. Sorozatunk következő, immár nyolcadik feladványára nem is egy, hanem négy nevet várunk. Kik a „nyolc kéz” gazdái? Figyelem, van egy kis csavar is a kérdésben! A feladványt az elmúlt hetekhez hasonlóan az MVGYOSZ YouTube-csatornáján hallgathatja meg. A válaszokat csütörtök éjfélig várjuk az info@mvgyosz.hu e-mail címre.
Tovább
 

2021 Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesülete - Készítette: PixelRain.hu