45. szám 2021.07.23.

Szociális étkezés állami támogatással, nyugdíjas ebéd és étkeztetés - BTESZ

 

Jelenleg 3 településen szolgáltatunk Békés megyében:  Gyula, Békés, Békéscsaba.
Megfelelő számú érdeklődés esetén tervezhetünk más települést is így az érdeklődést mindenhonnan szívesen várjuk de csak a fent említett településeken tudjuk az ellátást napokon belül elkezdeni.

Most 3 ingyenes ebéd jár minden új igénylőnek!

A mindennapos főzés sokszor jár nem kívánatos kellemetlenségekkel, hiszen rendkívül költséges és megterhelő azok számára, akik korlátozott lehetőségekkel rendelkeznek az élet bármely területén.  A napi új fogás megfőzéséhez nem csak fáradtságos bevásárlásra, de több órás konyhai jelenlétre is szükség van. Így válik a mindennapos főzés nehezen teljesíthető feladattá az idősek és a fogyatékossággal élők számára.

Ezt a problémát felismerve döntött úgy a BTESZ, a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió, hogy saját konyhát létrehozva mindent megtesz annak érdekében, hogy a segítségre szorulók számára megfelelő minőségű és mennyiségű ételt biztosíthasson házhozszállítással, állami támogatással, kedvezményes áron.

A nagykapacitású, modern konyha 2020-as megnyitása óta naponta 6.500 ember asztalára hozzák el a változatos, hamisíthatatlan hazai ízeket, és csalnak elégedett mosolyt ellátottjaik arcára. A BTESZ 2008 óta végzi értékteremtő munkáját, naponta 10.000 ember életére vannak hatással, az egészen kicsiktől kezdve a legidősebbekig. Szakképzett gondozóik az idősek otthonában nyújtanak napi segítséget, jelzőrendszerük pedig akkor is állandó felügyeletet biztosít számukra, amikor munkatársaik éjszakánként már nincsenek mellettük. Szociális nappali ellátásukkal azoknak segítenek, akik a mindennapi életükhöz támaszt igényelnek. Családi bölcsődéik a legkisebbek számára biztosítanak fejlesztő környezetet, nevelőszülői hálózatukban pedig olyan gyermekek találnak befogadó és szeretetteljes otthonra, akik számára a legtöbb álom már szertefoszlott. A BTESZ Alapítvány a hátrányos helyzetű gyermekek kibontakozásában segít különböző programok révén.

A BTESZ célja, hogy olyan minőségi szolgáltatást nyújtsanak, amelyet a saját szüleiknek, nagyszüleiknek, hozzátartozóiknak is szívesen ajánlanának. Ezt a szellemiséget követve hozták el Békés megyébe is a korszerű konyhájuk fogásait, biztosítva ezzel a kedvezményes étkezést az erre jogosultak számára.

Állami támogatással a Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesületének tagjai és idős hozzátartozóik is igényelhetik a levest és főételt tartalmazó napi menüt, amelynek ára házhozszállítással együtt 650 Ft. Önöknek csupán változatos étlapjukról kell választaniuk.

Igényelje 3 ingyenes ebédjét (tíz ebéd megrendelése esetén). Érdeklődni lehet az alábbi elérhetőségeken:

  • személyesen az Egyesületünk irodájában (5600 Békéscsaba, Luther u. 13/A)
  • telefon: +36 66 549 580; +36 30 505 8491
  • email: bekesivakok@gmail.com
  • a körzeti csoportvezetőknél

Baptista Tevékeny Szeretet Misszió

  • 4028 Debrecen, Simonyi út 14.
  • Tel: 06708865677

 

Ízelítő a júliusi étlapról:

Szilvaleves, milánói sertésszelet

Ribizlis cseresznyeleves, rántott halfilé, rizibizi

Sárgaborsó krémleves, székelykáposzta

Karfiol leves, falusi sertés pecsenye, tepsisburgonya

Legényfogó leves, almás béles

2021 Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesülete - Készítette: PixelRain.hu