1. szám 2023.01.09

Heti Események  

 

Egyesületünk hírei 

1. Jégkirályság A Fővárosi Nagycirkuszban
Kedves Cirkuszbarátok!
Látványos show-műsorral, bohócokkal, kisállatokkal, jégrevüvel és egy az egész család számára izgalmas mesevilággal készül januártól a Fővárosi Nagycirkusz!
Várunk Titeket szeretettel február 18-án a 14 órakor kulisszajárásra és 15 kor kezdődő előadásunkra.
Indulás vonattal Békéscsabáról 10:20 kor
Visszaindulás 19:10 kor
Étkezésről mindenki maga gondoskodjon
Jelentkezési Határidő
Február  3.

Tovább
 


2. Boldog új évet kívánunk!
Az Egyesület Elnöksége és Munkatársai nevében boldog új évet kívánunk minden hírlevél olvasónak!

 
3. YouTube csatornánk hírei 

Kelemen Györgyné Edit: Erdei aprónép villogok
Tovább


Kérem Iratkozzanak fel Youtube Csatornánkra a videók megnézése közben a Feliratkozás gomb ra kattintva
Ezzel támogatva minket abban, hogy továbbra is minőségi tartalmat szolgáltathassunk, minden kedves érdeklődőnek.

Köszönjük a Feliratkozóknak a segítséget, sikerült elérni a tervünket hogy a youtube csatornánk elérhetőségét (URL) lerövidíthessük, egyszerűbbé téve elérhetőségét.


4. Ügyfélfogadás
2023 ban az Ügyfélfogadás változatlan marad,
Hétfő-Csütörtök: 8.00-13.00
Péntek: 8.00-12.00
 


5. Lélekbonbonok január
A Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei egyesülete, 2020-ban indította el, a Lélekbonbonok online közösségépítő programját, mely a 2023-as évben is folytatódik.
Minden hónapban egy csütörtök este 18.00 órától, köztünk élő látássérült emberekkel beszélget a Google Meet rendszerében a Lélekbonbonok ötletgazdája, Nemes-Nagy tünde.
Az életút beszélgetésekben álmokról, megvalósult célokról, izgalmas életpályákról, egyedi hobbikról, különleges foglalkozásokról, művészetekről, zenéről, sportról, az MVGYOSZ bemutatkozó tagegyesületeiről hallgathatnak érdekes beszélgetéseket a résztvevők, majd ők maguk is kérdéseket tehetnek fel az aktuális lélekbonbonnak.
2022-ben 8 alkalommal rögzítettünk beszélgetéseket, melyeket a Vakok Egyesülete Youtube csatornáján tettünk közzé, újra hallgathatóvá.
2023. január 26-án csütörtökön, este 18.00 órától, Lélekbonbonunk lesz Németh Tamásné Berta Edina, az MVGYOSZ Braille-kotta átíró munkatársa.
A Lélekbonbon által elmondott saját rövid életrajzát követően, beszélgetünk a német nyelvtanár végzettségről, a Braille-olvasás elsajátításáról, a versírásról, a kovászolásról, a Braille-kottaátírásról, hangszerekről, kreatív hobbikról, a Hermina Egyesületben betöltött alelnöki feladatokról, pozitív életérzésről, majd a résztvevők is lehetőséget kapnak arra, hogy kérdéseket tegyenek fel.
A Lélekbonbonok online programon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melyet az alábbiak szerint lehet megvalósítani: A program napján, 12.00 óráig fogadjuk a jelentkezéseket emailben, majd ezt követően küldjük a csatlakozási linket.
A regisztrációt abban az esetben tudjuk elfogadni, ha a jelentkező szerepelteti az emailben saját aktív email címét, és a jelentkező nevét. Ha egy helyen többen hallgatják a beszélgetést, több nevet is fel lehet sorolni az emailben.
Email: latasserultek@vakegy.hu

 


6. Felhívás Tagdíj Befizetésre
Felhívjuk kedves Sorstársaink figyelmét, hogy 2023 évben a tagdíj összege 3000 Ft.
Befizetni lehet, 2023 január 9. től az Egyesület Székházában.

 


7. Segédeszköz kölcsönzés és vásárlás 
Egyesületünknél segédeszköz kölcsönözhető, és támogatásra vásárolható az MVGYOSZ segédeszköz boltjában az Egyesületi tagok részére.
Tovább:


8. Online Ügyfélszolgálat 
Folytatjuk az Online Ügyfélszolgálatunkat.
Tovább
 

 Az MVGYOSZ hírei

9. Louis Braille emlékére 
A látássérült emberek életét meghatározó írásbeliség előtt tisztelegve az ENSZ Közgyűlése 2018 novemberében nyilvánította Louis Braille (1809–1852) 
születésnapját, azaz január 4-ét a Braille-írás világnapjává.
E nap alkalmából osztjuk meg Ézsiás László Louis Braille emlékére írt versét, amely A fény az időben - Vak és gyengénlátó költők és írók antológiájában jelent meg tavaly októberben. A hiánypótló kötet hangoskönyv verziójában a verset Mach András önkéntes felolvasó mondja el.
Tovább

A MVGYOSZ Tik Tok oldaláról

A sportrolól is beszélgettünk
Tovább

Az érzékszervekről beszélgettünk 
Tovább

örömmel fogadunk minden felvetést! Keressétek az MVGYOSZ-t bátran
Tovább


 
2023 Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesülete - Készítette: PixelRain.hu