4. szám 2023.01.23.

Kérjük Adója 1% -val támogassa Egyesületünk működését!


Heti Események  

 

Egyesületünk hírei 

1. Jégkirályság A Fővárosi Nagycirkuszban
Kedves Cirkuszbarátok!
Látványos show-műsorral, bohócokkal, kisállatokkal, jégrevüvel és egy az egész család számára izgalmas mesevilággal készül januártól a Fővárosi Nagycirkusz!
Várunk Titeket szeretettel február 18-án a 14 órakor kulisszajárásra és 15 kor kezdődő előadásunkra.
Indulás vonattal Békéscsabáról 10:20 kor
Visszaindulás 19:10 kor
Étkezésről mindenki maga gondoskodjon
Jelentkezési Határidő
Február  3.

Tovább
 

2. Kedvezményes vásárlási lehetőség a Láthatár Segédeszköz Boltban
A VGYKE elnöksége úgy határozott, hogy a 10%-os vásárlási kedvezményt kiterjeszti a beszélő eszközök termékkategóriára is. Így január 16-tól a “fehérbotok”, “nagyítók” és a “beszélő eszközök” termékkategóriára is igénybe vehetik a 10% kedvezményt a  MVGYOSZ tagegyesületeinél érvényes jogviszonnyal rendelkező tagok és a MVGYOSZ tagegyesületei is. Személyes vásárlás esetén, a kedvezmény igénybe vételéhez szükséges a bármely MVGYOSZ tagegyesület által kiállított tagságot igazoló fényképes igazolvány, folyó évre befizetett tagdíjjal. Amennyiben webáruházunkban kívánja érvényesíteni a fenti kedvezményt, úgy a vásárlás befejezésénél a Pénztár oldalon válassza a tag vagyok gombot, adja meg a tagnyilvántartásban szereplő e-mail címét, valamint törzsszámát. A törzsszám formátuma maximum 5 számjegyből álló szám kötőjel és megyekód, a (VGYKE esetében 12345-15). Sikeres ellenőrzés után a 10% levonásra kerül az adott termékek árából.
Tagegyesületként ugyan azzal a törzsszámmal tudtok vásárolni webáruházunkban, amit az MVGYOSZ webáruházában is használtok, az ellenőrzés a központi tagnyilvántartó lekérdezésével történik.
Szállításnál továbbra is tudjuk biztosítani az ingyenes "vakos" feladást, ebben az esetben a személyes átvételt válasszátok és a megjegyzésben írjátok le, hogy az ingyenes kiszállítást kéritek. A termékeket ebben az esetben a Ti felelősségetekre tudjuk feladni, bármi probléma esetén nektek kell intézkedni. Futárszolgálat esetén a csomagok biztosítva vannak és probléma esetén mi intézkedünk!
Bármilyen kérdés merülne fel keressetek bennünket!
Kollégáim elérhetőségei:
Telefon: +36 1 384 55 41, 4-es menüpont
Katona Zsuzsanna:  +36  70 383 3611


3. 1-et fizet, 3-at vihet* szemüvegakció!
Régóta ismerjük a szemüvegeseket.
Tudjuk, hogy minden élethelyzetben szükség van az éleslátásra, ezért gondoskodunk arról, hogy mindegyikhez megtaláljuk a megfelelő szemüveget. 
1-et fizet, 3-at vihet* szemüvegakcióval várjuk üzleteinkben!
Vásároljon új szemüveget és most ajándékba választhat magának egy másikat, egyet pedig továbbadhat kuponként.*
Foglaljon időpontot látásvizsgálatra online!

Tovább
 

4. YouTube csatornánk hírei 
 
Kelemen Györgyné Edit:  Hófehér cicalány a rabnő rabja
Tovább


5. Ügyfélfogadás
2023 ban az Ügyfélfogadás változatlan marad,
Hétfő-Csütörtök: 8.00-13.00
Péntek: 8.00-12.00
 

6. Okos Eszközök a 2023 as Szórakoztató Elektronikai Expróról (CES 2023)
Ashirase by Ashirase
Egy hordozható navigációs eszköz, ami segít a látássérültnek a járásban. Ez a rendszer egy okostelefon applikációból, lábbeliben lévő vibrációs eszköz és mozgásérzékelőből áll
Az applikáció a szenzorból gyűjt adatot, és a gps helypontossággal  készít útvonalat amit úgy ad tudtára a hordozójának ahogy vibrál

Tovább
 7. Lélekbonbonok január
A Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei egyesülete, 2020-ban indította el, a Lélekbonbonok online közösségépítő programját, mely a 2023-as évben is folytatódik.
Minden hónapban egy csütörtök este 18.00 órától, köztünk élő látássérült emberekkel beszélget a Google Meet rendszerében a Lélekbonbonok ötletgazdája, Nemes-Nagy tünde.
Az életút beszélgetésekben álmokról, megvalósult célokról, izgalmas életpályákról, egyedi hobbikról, különleges foglalkozásokról, művészetekről, zenéről, sportról, az MVGYOSZ bemutatkozó tagegyesületeiről hallgathatnak érdekes beszélgetéseket a résztvevők, majd ők maguk is kérdéseket tehetnek fel az aktuális lélekbonbonnak.
2022-ben 8 alkalommal rögzítettünk beszélgetéseket, melyeket a Vakok Egyesülete Youtube csatornáján tettünk közzé, újra hallgathatóvá.
2023. január 26-án csütörtökön, este 18.00 órától, Lélekbonbonunk lesz Németh Tamásné Berta Edina, az MVGYOSZ Braille-kotta átíró munkatársa.
A Lélekbonbon által elmondott saját rövid életrajzát követően, beszélgetünk a német nyelvtanár végzettségről, a Braille-olvasás elsajátításáról, a versírásról, a kovászolásról, a Braille-kottaátírásról, hangszerekről, kreatív hobbikról, a Hermina Egyesületben betöltött alelnöki feladatokról, pozitív életérzésről, majd a résztvevők is lehetőséget kapnak arra, hogy kérdéseket tegyenek fel.
A Lélekbonbonok online programon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melyet az alábbiak szerint lehet megvalósítani: A program napján, 12.00 óráig fogadjuk a jelentkezéseket emailben, majd ezt követően küldjük a csatlakozási linket.
A regisztrációt abban az esetben tudjuk elfogadni, ha a jelentkező szerepelteti az emailben saját aktív email címét, és a jelentkező nevét. Ha egy helyen többen hallgatják a beszélgetést, több nevet is fel lehet sorolni az emailben.
Email: latasserultek@vakegy.hu

 


8. Felhívás Tagdíj Befizetésre
Felhívjuk kedves Sorstársaink figyelmét, hogy 2023 évben a tagdíj összege 3000 Ft.
Új Tagkönyv 550 Ft
Befizetni lehet, 2023 január 9. től az Egyesület Székházában.


9. Segédeszköz kölcsönzés és vásárlás 
Egyesületünknél segédeszköz kölcsönözhető, és támogatásra vásárolható az MVGYOSZ segédeszköz boltjában az Egyesületi tagok részére.
Tovább:


10. Online Ügyfélszolgálat 
Folytatjuk az Online Ügyfélszolgálatunkat.
Tovább
 

 Az MVGYOSZ hírei


11. A fogyatékos személyeket is érintő legújabb jogszabályok
Számos, a fogyatékossággal élő embereket is érintő jogszabály módosult a közelmúltban. A változások a felsőoktatást, a foglalkoztatási szektort és az adókedvezményeket is érintették.
Tovább
 12. Közösen az eldobált rollerek ellen
Az MVGYOSZ a BKK, a Lime, a Tier, a Bird és a MOL Bubi képviselőivel egyeztetett a mikromobilitási eszközök akadálymentes elhelyezéséről, és a hazai közlekedési kultúra fejlesztéséről.
Tovább
 


13. Búcsú a VinA nagyítóktól
Az MVGYOSZ segédeszközboltjában 2023. január 1-től nem árusítjuk a VinA típusú nagyítókat, illetve a szabályozás változásai miatt nem tudjuk befogadni az egyedi kérelmeket sem ezekre a termékekre. 
Tovább
 


14. Hallgasson hangoskönyvet eredeti nyelven!
Már idegen nyelven is lehet kölcsönözni műveket az MVGYOSZ Bodor Tibor Hangoskönyvtárából. Írja meg, mit szeretne elolvasni, és mi megpróbáljuk beszerezni!
Tovább
 


15. Lájkvadászat helyett közösségépítés
Az MVGYOSZ az elmúlt évben újabb célcsoportokhoz juttatta el a látássérült emberekről szóló információkat, szemléletformáló videókat és cikkeket. Rövid összeállításunkban most két meghatározó közösségi felületet tekintünk át, amelynek eredményeire büszkék vagyunk.
Tovább

 
A MVGYOSZ Tik Tok oldaláról
Kezdjük néhány hasznos tippel az évet
Tovább

Így társasozunk mi: scrabble tábla, amit vakok, gyengénlátók és látók is játszhatnak egyszerre
Tovább


 
2023 Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesülete - Készítette: PixelRain.hu