67. szám 2020.11.23.

Heti események

1. A következő online élő közvetítés ELMARAD!
A 2020. november 25. szerda 9 órától tervezett előadás technikai okokból ideiglenesen elmarad.
Korábbi előadások: Facebook live
 

Egyesületünk hírei

2. Programváltozások
Felhívjuk Sorstársaink figyelmét, hogy a COVID vírus gyors terjedésére való tekintettel, a 2020-ra tervezett minden programunk és kihelyezett ügyfélfogadásunk elmarad! Az új időpontokat az Egyesület honlapján, hírlevelében és Facebook oldalunkon fogunk közzétenni.  
 


3. Korlátozások a vírus veszélyhelyzetre való tekintettel
Felhívjuk kedves Sorstársaink figyelmét, hogy a vírushelyzetre való tekintettel, akik személyesen kívánnak ügyet intézni, azok ügyfélfogadás során száj- és orrnyílást eltakaró maszkot használjanak.
Amennyiben pénz be-, vagy kifizetést szeretnének intézni, azzal kapcsolatban 8-12 óráig állunk rendelkezésükre.
A 2021 évi tagdíjakat, pártolói díjakat postai úton is elfogadjuk. Egyesületünk címére kérjük megküldeni az érvényesíteni kívánt tagkönyveket és tagdíjat (5600 Békéscsaba, Luther u. 13/A)
 

Partner szervezeteink hírei

4. A Kreatív Formák Alapítvány bemutatkozása
A közhasznú jogállású Kreatív Formák Alapítvány 2007 novemberében alakult azzal a céllal, hogy elősegítse a sérülékeny célcsoportok társadalmi integrációját.
Legfőbb célunk és küldetésünk, hogy a megváltozott élethelyzetben a hozzánk forduló személyeknek sokrétű támogató szolgáltatást nyújtsunk az önálló életvitel visszaállítása, az életminőség folyamatos javítása érdekében. Az Alapítvány ennek a hátrányos helyzetű csoportnak specializáltan kialakított, komplex tevékenységi kör megvalósítására törekszik, amely magában foglalja az önellátáshoz szükséges készségek újratanulását és az ismeretek fejlesztését (elemi rehabilitáció), a kliensek szociális biztonságához szükséges erőforrások felkutatását (szociális rehabilitáció), valamint az igénybevevők foglalkoztatásának elősegítését (foglalkozási rehabilitáció). 
Tovább
 


5. Ingyenes ortopéd vizsgálat
A Tisza Plusz Ortopédtechnika Kft. felajánlást tett Egyesületünk tagjainak gyógycipők készítésére. 
A felajánlás része ingyenes orvosi vizsgálat és ingyenes szállítás busszal a vizsgálat helyszínére.
Az árak kedvezményesek, érdeklődni az Egyesületünk irodájában lehet vagy alábbi telefonszámokon: +36 (66) 549-580 vagy +36 (30) 505-84-91

 

Az MVGYOSZ érdekvédelmi tevékenysége

 
6. Érdekképviselet az egyenlő hozzáférésért
Braille-írásos számok az Intercity-kocsik ülésein, távirányítóval vezérelhető hangjelzéses közlekedési lámpák, mindenki számára használható mobilalkalmazások. Vajon mi a közös bennük? Mindhárom szinte elengedhetetlen a látássérült emberek önállóságához.
Tovább
 


7. A jogi személyekre vonatkozó újabb eltérő szabályok léptek hatályba
A veszélyhelyzet ideje alatt ismét eltérő szabályok vonatkoznak a jogi személyekre, köztük az egyesületekre is. Alább röviden ezekről ejtünk szót.
Tovább
 

Az MVGYOSZ szolgáltatásai

 
8. Fekete Péntek az MVGYOSZ webáruházában
Az MVGYOSZ webáruháza is csatlakozik a világszerte közkedvelt Black Friday-hez, azaz Fekete Péntekhez, amikor  egy napig akciósan lehet  megvásárolni a termékeket.
Tovább
 


 
9. Bemutatjuk Bihari Réka felolvasót
Dr. Bihari Réka a gyermek- és ifjúságügyek szolgálatában áll, lassan már 20 éve. Különleges kapcsolat fűzi a Bodor Tibor Kulturális Egyesülethez, fogadják szeretettel bemutatkozását!
Tovább
 
2021 Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesülete - Készítette: PixelRain.hu