68. szám 2020.11.30.

Jövő heti események

1. "Önelfogadás, mint sikeres élet kulcsa. Szeretnéd, hogy tök jó legyen az életed?" előadás és online élő közvetítés a Facebook-on
Előadó: Bertalan Erika
Időpont: 2020. december 9. szerda 9 órától
Link: Facebook live
A felvétel később is visszanézhető lesz ugyanezen az elérhetőségen és a weboldalunkon, ezért kérjük az előadásra a vírus veszélyhelyzet miatt személyesen ne jelenjenek meg az Egyesületünknél.
 

Egyesületünk hírei

2. Eladó iPhone telefon
Eladó, és Egyesületünknél átvehető egy jó állapotú 5 éves iPhone 6s okostelefon
Irányár: 35.000 Ft
Érdeklődni Bohus Jánosnénál lehet a +36 (30) 457-54-05 telefonszámon.
 


3. Programváltozások
Felhívjuk Sorstársaink figyelmét, hogy a COVID vírus gyors terjedésére való tekintettel, a 2020-ra tervezett minden programunk és kihelyezett ügyfélfogadásunk elmarad! Az új időpontokat az Egyesület honlapján, hírlevelében és Facebook oldalunkon fogunk közzétenni.  
 
4. Korlátozások a vírus veszélyhelyzetre való tekintettel
Felhívjuk kedves Sorstársaink figyelmét, hogy a vírushelyzetre való tekintettel, akik személyesen kívánnak ügyet intézni, azok ügyfélfogadás során száj- és orrnyílást eltakaró maszkot használjanak.
Amennyiben pénz be-, vagy kifizetést szeretnének intézni, azzal kapcsolatban 8-12 óráig állunk rendelkezésükre.
A 2021 évi tagdíjakat, pártolói díjakat postai úton is elfogadjuk. Egyesületünk címére kérjük megküldeni az érvényesíteni kívánt tagkönyveket és tagdíjat (5600 Békéscsaba, Luther u. 13/A)
 

Partner szervezeteink hírei

5. A Kreatív Formák Alapítvány bemutatkozása
A közhasznú jogállású Kreatív Formák Alapítvány 2007 novemberében alakult azzal a céllal, hogy elősegítse a sérülékeny célcsoportok társadalmi integrációját.
Legfőbb célunk és küldetésünk, hogy a megváltozott élethelyzetben a hozzánk forduló személyeknek sokrétű támogató szolgáltatást nyújtsunk az önálló életvitel visszaállítása, az életminőség folyamatos javítása érdekében. Az Alapítvány ennek a hátrányos helyzetű csoportnak specializáltan kialakított, komplex tevékenységi kör megvalósítására törekszik, amely magában foglalja az önellátáshoz szükséges készségek újratanulását és az ismeretek fejlesztését (elemi rehabilitáció), a kliensek szociális biztonságához szükséges erőforrások felkutatását (szociális rehabilitáció), valamint az igénybevevők foglalkoztatásának elősegítését (foglalkozási rehabilitáció). 
Tovább
 

Az MVGYOSZ hírei

 
6. Álláshirdetés
A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége Pénzügyi csoportja bővülő csapatába felvételt hirdet könyvelő munkakörbe.
Tovább
 


7. Sikeres volt az Együtt a jövőnkért novemberi online találkozója
Megvalósult az idei év utolsó Együtt a jövőnkért online találkozója, melyen több mint 30 szakember vett részt az ország egész területéről. Az eseményen szinte minden szakterület képviseltette magát, így számos aktuális kérdés került megvitatásra.
Tovább
 
8. Kiből lehet vakvezetőkutya?
A napokban a Facebookon közzétett egyik posztunk kapcsán sok követőnkben felmerült a kérdés, hogy vajon mitől függ, hogy egy kiskutyából lehet-e vakvezetőkutya. Ezért most erről mesélünk.
Tovább
 
9. A forma változott, a mérték maradt
Változtak a fogyatékos adózók adókedvezményeit érintő szabályok!
Tovább
 

Az MVGYOSZ szolgáltatásai

10. Praktikus termékek praktikus használata
Hogyan különböztetjük meg látássérültként a kulcsokat? Hogyan jelöljük be a mosógépen a 60 fokot? Hogyan különböztetjük meg egy társaságban a poharakat?
Tovább
 


11. Duplán jól jár, ha most vásárol BlindShell-t
Az MVGYOSZ által kedvezményes áron forgalmazott BlindShell Classic nyomógombos okostelefon gyártója most egyedülálló akcióval kedveskedik a vásárlóknak karácsony alkalmából.
Tovább
 
12. Frissült a BlindShell szoftvere
Az MVGYOSZ által honosított BlindShell Classic nyomógombos okostelefon használhatósága jelentősen javult, még több kényelmi funkció vált elérhetővé.
Tovább
 
13. Újabb 100 mű az alkalmazásban
Novemberben az alábbi száz új hangoskönyv került feltöltésre az MVGYOSZ Hangoskönyvtára alkalmazásba.
Tovább
 
2021 Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesülete - Készítette: PixelRain.hu